USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Бійці, чия воля сильніша за тіло»: волиняни на «Іграх нескорених». Фото

2 Травня 2023 16:19
У Львові з 29 по 30 квітня змагалися ветерани та діючі військові, працівники силових органів, які отримали травми під час виконання бойових і службових завдань, з усіх куточків України. Загалом у Invictus Games (Ігри нескорених) взяло участь понад 200 учасників, з них 12 – волиняни.

«Ігри нескорених» вперше відбулися у 2014 році, засновником вважається британський принц Гаррі. Починаючи з 2017, на естафетах представлені і українські ветерани.

Цьогоріч змагання складалися з таких видів спорту: плавання, стрільба з лука, пауерліфтинг, легка атлетика, веслування на тренажері, велоспорт, волейбол сидячи, баскетбол на візках, настільний теніс.

Волинську область представляли Костянтин Байчук, Олександр Вовченко, Віктор Літовченко, В’ячеслав Оксентюк, Володимир Повх, Володимир Рубан, Богдан Сітовський, Павло Солоха, Руслан Уніфонтович, Олег Харковець, Юрій Цинтилевич, Микола Чабанчук.
Побажати спортсменам перемог прийшли міський голова Львова Андрій Садовий, голова Львівської ОВА Максим Козицький, директор благодійного фонду «Повернись живим» Тарас Чмут.

«Львівщина вітає команду «нескорених», але нескорений, мабуть, український народ, нескорений кожен – від маленької дитини до старшого чоловіка та жінки. Кожен, хто відчув біль втрати, але вистояв. Побачив війну і вистояв, пройшов через випробування і не здався. І я радий вітати команду друзів і побратимів, які пережили відчай, але не здались, пережили втрату, але вистояли, і вірять в Перемогу, так само як і ми, як кожен з нас», – привітав гостей Максим Козицький.

«Для мене велика честь бути сьогодні разом з вами, і велика честь для громади міста Львова приймати ці величні змагання, на які приїхали наші найкращі, незламні, нескорені. Весь світ сьогодні пробує розгадати цю формулу незламності, важко зрозуміти, що українці в основі, в своєму серці мають дух, силу. І це є наша воля, наше бажання бути вільним народом, наш історичний шанс. Кожен з вас, хто перемагає на полі бою, перемагає тут, буде перемагати на змаганнях в Дюссельдорфі – буде тримати прапор України, прославляти нашу державу. Я вірю, що ми швидко повернемо кожен метр нашої землі, переможемо москаля і він буде в Гаазі, а нескорені, можливо і наступного року, будуть тут, в Україні, у Львові», – резюмував очільник міста Андрій Садовий.

Для усіх учасників ігор попередніх років, які загинули за незалежну Україну, зробили куточок пам’яті, куди поклали футболки з їхніми іменами, щоб кожен міг залишити на ній свій напис. Ці речі згодом передадуть родичам загиблих.
На закритті змагань президент України Володимир Зеленський у відеозверненні привітав учасників.

«Шановні наші воїни, наші Захисники і Захисниці, шановні учасники «Ігор нескорених», я хочу вам подякувати за вашу силу, за те, що попри все ви зберігаєте і зміцнюєте волю до перемоги. Українці – це велична нація, наші люди пройшли через страшні випробування, поколіннями українці були змушені боротися за свободу і незалежність, за безпеку та власне українскість для власних дітей. І зараз той час, коли ми здобудемо вирішальну Перемогу! Здобудемо саме завдяки силі вашій і таких людей як ви, завдяки стійкості вашій і таких воїнів як ви, завдяки міцності, яку ми спільно даємо нашій державі. Сотні тисяч українців і українок воюють за нашу незалежність з 2014 року та з 24 лютого, мільйони допомагають. Ми не можемо знати, яке число, якого місяця стане днем нашої з вами Перемоги, але ми точно знаємо, що це буде, бо воля до перемоги, яку ви демонструєте, є очевидним продовженням нашої спільної української національної волі», – сказав Президент.
Також по відеозв’язку до учасників звернувся виконавчий директор фундації «Ігор нескорених» Домінік Рейд.

Національна координаторка «Ігор нескорених» Ілона Волошина наголосила, що цьогоріч зареєструвалися три сім’ї, які разом брали участь в змаганнях.

«Ігри нескорених» – це не про медалі, і ніколи про це не були. Вони про цінності, про взаємопідтримку, сміливість, повагу і відданість», – підкреслює жінка.
Для нагородження учасників було запрошено міністерку у справах ветеранів України Юлію Лапутіну, яка попросила учасників привезти дух «Ігор нескорених» до своїх підрозділів, щоб це допомогло на фронті швидше бити ворога.

Після підрахунку результатів буде працювати відбіркова комісія і через місяць, на початку червня, ми дізнаємося склад збірної України з 24 найкращих учасників, які представлятимуть країну на міжнародному етапі в Дюссельдорфі (Німеччина) з 9 по 16 вересня. У Invictus Games також візьме участь 25 учасниця – Юлія Паєвська («Тайра»), яку запросили поза конкурсом.

Як наголосили на нагородженні, кожен учасник отримав медаль і кожна золота. Тож завершимо гаслом змагань, що тут немає переможців чи переможених – це бійці, чия воля сильніша за тіло.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus