USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Болгарія посилила правила в'їзду в країну

25 Січня 2021 19:42
Болгарія посилила вимоги для в’їзду, за якими туристи можуть потрапити до країни лише з негативним результатом тесту на коронавірус. Таким чином у Болгарії хочуть запобігти поширенню мутації коронавірусу з Британії.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Болгарії Костянтин Ангелів, пише ТСН з посиланням на The Guardian.

Офіційно в Болгарії наразі зафіксовано вісім випадків нового штаму коронавірусу, про який вперше заявили у Великій Британії. Утім, уряд країни очікує, що додаткові обмеження допоможуть зупинити розповсюдження інфекції.

«Сьогодні ми вживаємо кроки, щоб зробити ПЛР-тести обов’язковими для всіх мандрівників, які хочуть в’їхати до країни, зокрема, з Європейського Союзу», – заявив Костянтин Ангелов.

Раніше міністр охорони здоров’я Великої Британії Метт Генкок заявив, що в країні було виявлено щонайменше тисячу випадків захворювання на новий різновид коронавірусу. Генкок сказав, що цей варіант вірусу відрізняється від вже відомого тим, що значно швидше поширюється.

У суботу, 19 грудня, прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що в Лондоні і на південному сході Англії вводять від 20 грудня четвертий, найвищий рівень обмежень. Зокрема, зачиняються магазини, які не продають предмети першої необхідності, салони краси та спортзали.

У Великій Британії, зокрема, заявили, що новий штам коронавірусу, який наразі циркулює в деяких частинах країни, «вийшов з-під контролю».

Крім того, у Великій Британії виявили новий штам коронавірусу G2P-UK, який імовірно виник у Бразилії. У Бразилії зафіксовано два варіанти вірусу, і в Британії виявили один з них. G2P-UK відрізняється від «британського» та «південноафриканського» штамів, але має з ними спільні ключові риси.

Як повідомлялося раніше, Європейська комісія запропонувала нові жорсткіші вимоги для мандрівників, які в’їжджають до Євросоюзу з-за меж ЄС, та оновила критерії, які держави-члени повинні враховувати, знімаючи обмеження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus