USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Була погана чуйка»: на Волині судили ухилянта, який не з’явився до центру комплектування

4 Червня 2023 16:30
Волинянину вручили повістку, а він умисно не прийшов до центру комплектування. Такий випадок стався в одному із сіл колишнього Локачинського району. Хлопця взялися судити, а він і не став вигадувати якихось поважних причин своєї неявки. Як на духу розказав, що вчинив так умисно.

Як покарали ухилянта – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Волинянин, приїхавши у суд без адвоката, під час засідання не заперечував, що умисно не прийшов до центру комплектування. Торік влітку пройшов медогляд. Військово-лікарська комісія визнала його придатним для служби в армії.

У грудні хлопцеві вручили повістку, і вже наступного дня він мав бути у призначеному місці. Чому проігнорував повістку – волинянин відповів коротко.

«Була погана чуйка. Всьо», – сказав хлопець.
Покарання за ухилення від призову – від трьох до п’яти років ув’язнення. Проте усе обернулося м’якшою карою. Спочатку вирок районного суду – 4 роки позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки.

Як зауважив прокурор, якщо хлопець щиро розкаявся і сприяв розкриттю злочину, то покарання не може перевищувати 2/3 максимального терміну ув’язнення. Тож він просив суддів залишити юнака на іспитовому строці.

«Ми вважаємо, що вирок суду першої інстанції підлягає скасуванню з подальшою його зміною – з призначенням покарання у виді трьох років чотирьох місяців позбавлення волі та з подальшим звільненням від відбування покарання з іспитовим строком два роки», – говорила у суді прокурор Оксана Яковлєва.

Та чи може випробувальний термін стати своєрідною «індульгенцією» від подальшої мобілізації? Поза камерою прокурор зауважує, що хлопцеві можуть і повторно вручити повістку. А от суддя задає риторичне питання: а як же ж тоді він буде з’являтися для реєстрації?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus