USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Бив берцями по голові й залишив помирати: на Волині офіцер познущався з підлеглого, ДБР почало розслідування

19 Квітня 2023 09:18
На Волині 23-річний офіцер жорстоко побив ногами 41-річного підлеглого з 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Інцидент стався у військовій частині міста Володимира.

Про це розповіла сестра потерпілого Анатолія Грищука Наталія у Facebook. За словами жінки, її брата побив старший лейтенант Василь Арійчук за те, що солдат зайшов митися не в ту кабінку. Чоловік не мав змоги захищатися, бо ще не до кінця відновився після важкого поранення, пише Obozrevatel.

«Він його збив з ніг і відгамселив ногами по голові. Цей нелюд покинув його стікати кровʼю», – пише Наталія.

Коли Анатолія знайшли на тому ж місці, де його залишив нападник, чоловік мав велику гематому на голові, від травм у нього відмовили ноги.
«Наразі брат бореться за життя в лікарні, а ця мерзота гуляє на волі (через два дні його відпустили, бо має добрих покровителів). Вини не визнає, але грошову компенсацію пропонує. Мені прикро, що такі крутелики і далі будуть почуватися безкарними. Як можна так по-звірськи побити людину за таку дрібницю?» – додала жінка.
У сюжеті ТРК «Аверс» уточнили, що побитого солдата знайшли в сушильній 9 квітня, тобто саме побиття трапилося 8 числа. Після нападу Арійчук ще й змусив Анатолія прибирати в душовій, після чого поранений військовослужбовець уже не зміг піднятися на ноги.
Василь Арійчук
Василь Арійчук
За словами самого потерпілого, Арійчук побив його за те, що він не спитав у нього дозволу, щоб помитися. Офіцер кілька разів вдарив військового ногами в берцях по голові.
Дружина Анатолія розповіла, що до лікарні, де зараз перебуває потерпілий, приходили слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР). Вони проводять розслідування за фактом побиття військовослужбовця.
«Розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень). Зараз встановлюють коло причетних осіб та проводять слідчі дії», – повідомили в ДБР.
До слова, подібний інцидент трапився в одній з частин Нацгвардії на Івано-Франківщині. Відео, на якому офіцер нецензурно лається та б’є військовослужбовця, з’явилося в одному з українських телеграмканалів.

Працівники ДБР проводять невідкладні слідчі дії на території військової частини. Опитують свідків та потерпілого. Слідчим вдалося встановити й інші факти знущання офіцера з військовослужбовців цієї частини.

Відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Наразі офіцеру готують повідомлення про підозру за цією статтею. Йому загрожує до 12 років тюрми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Саньок Показати IP 19 Квітня 2023 10:27
А що не видно яка в офіцера кончена рожа, погляд зека з зони суворго режиму.
Андерсон до Саньок Показати IP 20 Квітня 2023 21:30
Так, природа трохи відпочила
відповідь Показати IP 19 Квітня 2023 11:21
На палю, суч.ру !
скептик Показати IP 19 Квітня 2023 11:24
совєцька дєдовщина відпочиває.
Петро Показати IP 19 Квітня 2023 11:43
Навіть зовнішній вигляд цього "командира", його зухвала пика викликають патологічну відразу - як тарілка супу з мухою. Зразу виникає бажання плюнути в пику і чисто вимити руки. Після такого "виховання" бійця слід чекати сплеск величезних черг до військоматів.
5 Показати IP 19 Квітня 2023 12:09
Гівно мале. Начальник великий у 23 роки знайшовся! Впевнена,що далі Володимира цей "офіцер" не виїжджав. І побити солдата після тяжкого поранення?? Треба ще "покровителів" добре потрясти - явно це не перший раз гівнюку сходить отаке із рук. Ноги,якими побив солдата, попереламувати за те таке! Куди начальство взагалі дивиться? Премії собі виписує за "бездоганну службу"????
До 5 Показати IP 19 Квітня 2023 12:54
Створили героїв-атошніків (героїв 2022) то тепер захоплюйтесь їх розумом, досвідом, авторитетом , навичками і т,д.Мабуть і первине військове звання присвоєно за те шо він учасник. Можливо потрібно повернути назад хоть на період ВЧ гауптвахти, дизбати, шрафбати. Одного героя б посадилиб а десять би боялося. Часом гуляю біля військової частини які вони всі герої після 2014 року які всі поважні а на яких автомобілях їздять то навіть говорити не буду
5 до До 5 Показати IP 19 Квітня 2023 14:30
Атошник атошнику різниця. Знаю тих,хто пройшов пекло. Реально пекло. І тих,хто поїхав відсидівся десь у гуртожитку на безпечній території,де не було ні боїв,ні обстрілів. Попарилися у баньці,посмажили шашлички І отримали такі ж посвідчення,як і хлопці,які ледь живими вибралися.
Анонім до До 5 Показати IP 22 Квітня 2023 12:19
Коли почалось АТО, цьому гівну було 14, тому він там не був. А звання отримав після завершення військового навчального закладу.
Тур Показати IP 19 Квітня 2023 13:35
такий садюга і без усякого передка своїх підлеглих інвалідами зробить
Не байдужий Показати IP 19 Квітня 2023 13:39
Навіть при радянській армії такого собі лейтенанти не дозволяли.Це чмо а не командир. При нормальному командиру частини такого не може бути. Це все наша безнаказанність.
Всезнайко Показати IP 19 Квітня 2023 13:51
Чим кращий за орків?
До небайдужого Показати IP 19 Квітня 2023 15:14
При радянській армії шоб бути офіцером необхідно було як мінімум добре вчитись в школі, мати непогану фізичну підготовку , поступити у військове училище і там в умовах суворої ДИСЦИПЛІНИ провчитись 4 (5) років і тоді тобі присвоять первине офіцерське звання.А не так як зараз є посвідчення ато і жизнь удалась, ця чума в офіцерській формі недавно на BMW під час коменданської години збила людину
І до До небайдужого Показати IP 19 Квітня 2023 19:14
Теж читала про це, що він збив людину. І по ходу як поговорюють, йому за це нічого не буде. Чмо #бане... не мають права такі "люди" служити і носити офіцерське звання...(
Анонім до До небайдужого Показати IP 22 Квітня 2023 12:23
В нього НЕМАЄ ПОСВІДЧЕННЯ АТО! А звання після закінчення військового НЗ! Перш ніж принижувати Атовців йди сам послужи ляпалко ти радянська.
Злий Показати IP 19 Квітня 2023 19:54
Все-таки український народ більше тяжіє до радянщини, ніж до чогось західного. Прапори інші, а суть та ж, що в росіян

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus