USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Частина нардепів полетіли в Давос за гроші іноземних фондів і Пінчука. Відео

23 Січня 2020 21:34
Частина народних депутатів України, які прилетіли на 50-й Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі, заявили, що дорогу і їхнє проживання фінансує Український дім у Давосі, співзасновником якого є український олігарх Віктор Пінчук.

Про це йдеться у сюжеті Радіо Свобода.

«За спонсорські кошти Ukrainе House – це колаборація декількох інвестиційних фондів, донорських організацій, які зробили цей чудовий захід. У тому числі за підтримки, але це колаборативно, вони там разом якось робили загальний фонд, – розповів голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

За його словами, «Український дім» оплатив і квитки, і його проживання, і додав, що не бачить у цьому ніяких ризиків, бо все зроблено «в прозорому вигляді».

Нардеп від «Слуги народу» Єлизавета Ясько запевнила видання, що це «офіційне відрядження». Але після того, як журналіст уточнила, що офіційні відрядження відбуваються коштом українських платників податків, Ясько сказала, що вся інформація є у їхнього керівника і її помічників, і що вона «не може знати всі деталі своїх відряджень». Після ще кількох запитань Ясько заявила, що поїздку організували «сторонні фонди, які запрошують учасників на цей форум», і підтвердила, що серед них є і Фонд Пінчука.

Нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк заявив, що приїхав у Давос частково за свої кошти і частково «за запрошенням фонду». Він також додав, що все відобразить у декларації, а «зараз не хоче дати невірну інформацію». Железняк додав, що поїздка «не за кошти Пінчука,... а це фонд Відродження».

Його колега по фракції Юлія Клименко заявила, що перебуває в офіційній відпустці і що переліт і проживання оплатила власним коштом.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ввв Показати IP 23 Січня 2020 21:31
Нехай лишаються там ...і не повертаються...
"" до Ввв Показати IP 24 Січня 2020 09:23
На шару й оцет солодкий! Але такі специ крім Украіни ніде не потрібні,шаровики!
отож Показати IP 24 Січня 2020 11:50
За офіційне відрядження виплачуються проізд(переліт),подобові та зар плата за кордон по курсу євро! не хило так!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus