USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через коронавірус 14 млн мешканців Латинської Америки вже на межі голоду, – ООН

29 Травня 2020 09:24
Через негативні наслідки пандемії COVID-19 в Латинській Америці на межі голоду перебувають щонайменше 14 мільйонів осіб.

Про це заявили у Всесвітній продовольчій програмі ООН (UN WFP), передає Укрінформ.

«Всесвітня продовольча програма ООН попереджає, що в Латинській Америці на межі голоду перебувають щонайменше 14 мільйонів людей, оскільки пандемія коронавірусу, що триває, закриває людей у своїх домівках, позбавляє роботи та калічить економіку», – йдеться у повідомленні.

У 2019 році 3,4 мільйона людей зазнали серйозних харчових проблем. Це число може збільшитися вчетверо в одному з найбільш вразливих регіонів світу, згідно з новими прогнозами UNWFP.

«Ми переходимо до дуже складної стадії», – сказав Мігель Баррето, регіональний директор UNWFP у країнах Латинської Америки та Карибського басейну. «Це те, що ми називаємо пандемією голоду», – додав Баррето.

Ознаки голоду вже відчуваються у всьому регіоні, де бідні громадяни нехтують карантинними обмеженнями, заради пошуків грошей та харчів. Багато хто з тих, хто голодує, – неофіційні працівники, які становлять значну частину робочої сили в країнах Латинської Америки, та люди, які втратили роботу в умовах неочікуваного економічного спаду.

Як повідомлялося, загальна кількість підтверджених випадків захворювання на COVID-19 у світі наразі становить 5 905 415 осіб. Загалом у світі від коронавірусної хвороби померли 362 024 людини. Одужали – 2 579 691 особа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus