USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Через «Ягодин» у Польщу під виглядом відходів везли злитки цинку

23 Вересня 2021 21:07
На митному посту «Ягодин» Волинської митниці виявили злитки цинку, які намагались експортувати під виглядом відходів цинкування.

Про це йдеться на сторінці Волинської митниці у фейсбуці.

Прямуючи з України в Республіку Польща, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» Волинської митниці заїхав вантажний транспортний засіб під керуванням громадянина України. Відповідно поданих до митного контролю товаросупровідних документів в згаданому автомобілі на адресу голландської компанії переміщувався вантаж «Окалина цинку», що являє собою порошкову фракцію відходів цинкування.

В результаті повного митного огляду, працівниками Волинської митниці було встановлено, що серед вантажу «Окалина цинку» переміщуються металічні злитки, сірого кольору, що не були заявлені в товаросупровідних документах, поданих до митного контролю.

Згідно експрес-аналізу, проведеного за допомогою портативного аналізатора елементного складу «EXPERTMobile» було встановлено, що вміст хімічного елементу цинку «Zn» у відібраних зразках, з вищевказаних металічних злитків, складає понад 90%.

Таким чином, керівник підприємства-відправника намагався незаконно, з приховуванням від митного контролю, вивезти товар з митної території України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція даної статті за такі дії передбачає конфіскацію прихованого від митного контролю товару та накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus