USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Четверо загиблих і життя «до» та «після»: як покійних зробили винними в ДТП за участю ексмера Луцька. Відео

9 Жовтня 2020 08:00
Щойно стартувала передвиборча кампанія, колишній мер Луцька Богдан Шиба узявся за спробу ще раз увійти в ту саму річку. Він так забажав спростувати давню істину, що обіцяє повернути лучанам те, що у них і так є – їхнє місто. Абсурдний передвиборчий слоган натякає: десь підсвідомо Богдан Павлович розуміє, що не все в житті можна повернути, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

У селі Колоденка Рівненської області живуть ті, хто поєднаний з Богданом Шибою однією трагедією. Їхнє життя поділилося на «до» і «після».

На місцевому кладовищі поховано чотирьох хлопців, які трагічно загинули 2006 року. Того липневого вечора їхній автомобіль зіткнувся з автівкою тодішнього мера Луцька Богдана Шиби. Трагедія трапилася неподалік села Зоря на Рівненщині. За офіційною версією правоохоронців, старенький Opel Kadett, яким їхали хлопці в напрямку Рівного, на швидкості 110 км/год вилетів на зустрічну смугу й зіткнувся з автомобілем, у якому перебував Богдан Шиба з випадковою молодою попутницею.
Правоохоронці стверджували, що їхав Шиба лише 70 км/год. Родичі загиблих заперечують, мовляв, очевидці кажуть, що на спідометрі мерської автівки стрілка застигла на позначці 180. Журналісти тоді неодноразово писали, що за туманом брехні ніхто так і не знає, як усе було насправді.

Як мінімум – дивно, чому аналіз крові на вміст алкоголю Богдану Шибі зробили майже через два тижні після загибелі хлопців. У той же час експертиза показала: усі четверо загиблих були тверезі. Або чому кримінальну справу порушили аж на 12-й день після ДТП? Ясно одне: у цій справі чимало темних плям, на які навряд чи хтось проллє світло.

Читайте також: Таємниці автокатастрофи за участі мера Луцька

Відтоді минуло 14 років, а згорьована мати свою дитину не може обійняти навіть уві сні. Для неї життя змінилося назавжди. Як і для батька, який в одну мить втратив відразу обох синів. Каже: глушить алкоголем біль, бо не може з ним жити.

Схоже, що в цій історії єдиний, на кого трагедія зовсім не вплинула, – це сам Богдан Шиба. Про ті події він тепер розповідає ось так: «Я ж політичний діяч. Поки я був без пам’яті і поки мене там відкачували – пішла хвиля… Хто може бути винен, коли є прості люди і міський голова? Зрозуміло, що міський голова».

Тодішній завідувач відділення аритмії серця Волинської обласної клінічної лікарні Георгій Бобчук, який випадково одним з перших бачив наслідки смертельної аварії, розповідав журналістам, що стан Богдана Шиби був не найгіршим. Він був при свідомості та говорив телефоном.

«Незважаючи на те, що відразу було проведено огляд місця події, складено протокол, порушення правил дорожнього руху з боку того автомобіля було очевидним. Ну, але наші деякі журналісти з політичних сил-опонентів понаписували там багато такого, за що потім деякі просили вибачення», – провадить Богдан Палович.

Читайте також: Таємниці автокатастрофи за участі мера Луцька - 2: туман брехні

Між тим, сам він жодного разу за 14 років з часу загибелі юнаків не сказав навіть жодного слова співчуття їхнім батькам.

Після розслідування трагедії слідчі скерували справу до суду, аби її закрити. За їхньою версією, аварію спричинив загиблий водій автомобіля Андрій Карпінський, порушивши правила дорожнього руху. Слідство підсумувало, що Богдан Шиба не мав технічної можливості уникнути зіткнення. Батьки загиблих навіть не потрапили на суд.

Цікаво й інше: позаду машини, в якій були загиблі хлопці, їхали їхні друзі на іншій автівці. Але про те, що бачили чи не бачили, мовчать.

Мати одного з загиблих Галина Федорчук каже: попри мужній вигляд, у синових грудях билося надзвичайно добре серце. Жінка і тепер не може стримати сліз. Зізнається, що душа болить, як і тоді. І не розуміє, яким способом Богдан Шиба може комусь щось повернути.

«Як ще така людина може йти і керувати людьми, робити добре? Хіба ця людина може щось зробити добре? – обурюється вона. – Що ви на неї розраховуєте, що він доброго зробить? Він недобрий як людина. Я так вважаю. Все. Навіть не поспівчував нашому горю. Ще й зробив винними їх, бо вони загинули, з них не можна нічого уже тепер взяти».

Проте ніщо краще не охарактеризує кандидата, як стаття з агітаційної газети. У ній ідеться про те, що Богдан Шиба… вірить, що це Бог його вберіг 12 липня 2006 року. Отже, так було угодно Богові, щоб Шиба ще прислужився лучанам і волинянам. Цинічно, правда?..
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Активіст Показати IP 9 Жовтня 2020 08:17
А що зараз з його "випадковою" вже не молодою попутницею?
Юра Рабон Показати IP 9 Жовтня 2020 08:37
Шибеник кінчене ч*о!
Остап Вакарчук Показати IP 9 Жовтня 2020 08:50
Ось так подивишся на обличчя, заглянеш в ці брехливі очі кандидата в мери м. Луцька, Богдана Шиби - циган циганом.
Василь Показати IP 9 Жовтня 2020 09:36
Суть в продажності правоохоронних органів.І самих українців.Адже мовчать очевидці аварії.Продалися за бакси.А поліція взазалі на "висоті"-ще б аналізи взяли через рік.
911 Показати IP 9 Жовтня 2020 10:04
кастрація .як політична так і хірургічна.
Жах Показати IP 9 Жовтня 2020 10:08
,,,"а місто все гавнішало та гавнішало"
Я Показати IP 9 Жовтня 2020 10:57
Я в шоці. Отак будеш їхати додому з роботи, вклеїться у тебе депутат, прокурор чи суддя з "випадковою" молодою супутницею і ще й тебе ж винною зроблять... Невже у цій країні зовсім нема справедливості???
так таки так до Я Показати IP 9 Жовтня 2020 11:53
І звідки ій ж взятись тій справедливості?
Да до Я Показати IP 9 Жовтня 2020 15:04
Немає вже давно і не передбачається... І всі це знають і приймають такий стан речей...
Неактивіст Показати IP 9 Жовтня 2020 11:57
Для чого людей лякати Шибою ?
Від Я Показати IP 9 Жовтня 2020 13:42
Чому на щвидкості 110км/год хлопці опинились на зустрічній смузі?
007 Показати IP 9 Жовтня 2020 14:19
Мабуть інформації про корупцію достатньо, щоб не братись за тему аварії. Б.П. досвічений чиновник, не один рік керував районом. Добре знає як брати і не попадатись на гарячому, тому являє корупційну небезпеку в разі обрання його на міського голову.
Катя Показати IP 9 Жовтня 2020 15:46
То непотрібний чоловік, як совісті хватило сунутись на мера, хоча там тої совісті ніколи й не було, бабник нещасний.
Ввв Показати IP 9 Жовтня 2020 15:57
Ніколи за нього не проголосую!! Вбивця!!! Буде йому бог!
Луцький до Ввв Показати IP 9 Жовтня 2020 16:22
Вбивцею може визначати лише суд! Чи Ввв не читає Конституцію?
Луцьк Показати IP 9 Жовтня 2020 17:54
Згадує Бога, а божого нічого немає. Та нічого... Бог не прийде бити палкою. Він ще отримає своє, і не знатиме до кого бігти вимолювпти прощення, бо багатьом життя зламав. Та нехай знає - прощення не буде !
Боратинець Показати IP 9 Жовтня 2020 19:01
Стаття заказна і це відразу видно. Позор!!! Цей Кадет виїхав на смугу зустрічну при обгоні,і хлопці були явно не тверезі. Для чого викривляти факти? І до чого тут Шиба? Я маю вищу освіту по безпеці руху в КАДІ, і можу розтлумачити бездарним журналістам, що вони неправі, якщо їх не зацікавили, можливо..........
Луцьк до Боратинець Показати IP 9 Жовтня 2020 20:25
Погоджуюсь, що в даній ситуації він не винен. І враховуючи сумарну швидкість обох автомобілів, яку приписують(110+180) не вижив би ніхто. Чорний піар на крові - це жорстко. Та гріхів у цього кадра дуже багато. Це страшна людина. Боятися його звісно не варто, та справ з ним теж не варто мати. Хомелео-пристосуванець. Обіцянки летять на всі боки, а в підсумку - 0.
Активіст до Боратинець Показати IP 9 Жовтня 2020 21:09
Якби так було, то вже 14 років назад про це б писали всі газети, а шибі дали Героя. Не позорте Боратин і не пишіть різню х..ню.
Правда до Активіст Показати IP 10 Жовтня 2020 21:48
Про це й писали, але ви тоді ще й читати мабуть не вміли... "на спідометрі мерської автівки стрілка застигла на позначці 180" - оце дійсно "словоблудіє". Зможете пояснити як застигла стрілка на електронному спідометрі ? Не розумієтесь в техніці то вже мовчіть й не позортесь своїми недолугими коментами, бо з такими "актівістами" вже достало....
Юрій Львів Показати IP 11 Жовтня 2020 17:07
Та шо за стони та обговорення, мерзоти зробили все під себе так що ніхто з чиновників ні за які свої проступки ніколи відповідати не буде, допоки український народ так як і французи і іньші європейські народи на стадії формування колективного розвитку не перевішають половину корупцірнерів, а поки цьгого немає, можна жалуватись плакати і т. д. і це усе буде всім ПО..УЙ!!!
Цікаво Показати IP 11 Жовтня 2020 19:59
Як він розігнав ланоса до 180?
валера Показати IP 3 Січня 2021 13:01
Видел видео где отец двоих погибших сыновей от горя спивается,если так и дальше будет пить он умрёт не отомстивши за них,жаль что он не кавказец где законы про кровь за кровь превыше всего.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus