USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У мерії розповіли, чи повідомлятимуть лучан про відключення світла завчасно

26 Жовтня 2022 11:10
Станом на 26 жовтня 2022 року на території Луцької громади немає планових відключень електроенергії. Чому ж світло в оселях містян періодично зникає?

Про це під час чергової сесії Луцької міської ради 26 жовтня розповів Луцький міського голова Ігор Поліщук.

З його слів, станом на сьогодні планових відключень світла на території міста та громади немає.

«Чому відбуваються відключення? Тому що «Укренерго» бачить перенавантаження на тій чи тій мережі й відразу передає повідомлення для «Волиньобленерго» про необхідність відключення цієї електромережі. Це роблять для уникнення масштабної аварії. Протягом 15 хвилин після розпорядження «Волиньобленерго» має виконати відключення, аби не знеструмити половину міста», – пояснює мер.

Читати ще: Перебої з електропостачанням на Волині будуть і сьогодні

Він наголосив, що внаслідок складної ситуації в країні, пов’язаної з військовою агресією з боку рф, «Волиньобленерго» не має змоги завчасно повідомляти користувачів про відключення світла, оскільки вони не є плановими, вони – аварійні.

«Більше того, інформація щодо відключень електроенергії на території громади – з обмеженим доступом, оскільки об’єкт, що перебуває у стані послабленої енергетичної потужності, може стати ціллю для ворога», – наголосив міський голова.

Ігор Поліщук закликав мешканців громади вжити всіх заходів для економії електроенергії, зокрема вчасно заряджати гаджети, повербанки, а також запастися сірниками, свічками, запальничками тощо.

«Незважаючи на складну ситуацію, водопостачання у оселі лучан відновили вже за 45 хвилин після ракетного удару. Чи буде так наступного разу – ми не знаємо. Але це може трапитися», – зауважив мер.

Міський очільник додав, що з метою економії електроенергії на території міста вимкнули освітлення та ілюмінації, зокрема у центральному парку.

Читати ще: Без підсвіток та вивісок: у Луцьку просять скоротити споживання електроенергії

«Неодноразово зверталися з приводу економії електроенергії до підприємців та ФОПів, які користуються світловими вивісками з проханням вимкнути їх або мінімізувати використання. Відучора з 18:00 департамент муніципальної варти проводить профілактичні бесіди із підприємцями щодо вимкнення освітлення та економії електроенергії», – зазначив міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Народна прокуратура Показати IP 26 Жовтня 2022 12:11
От тільки складається враження, що відключають одним і тим же будинкам. А решта весело собі ілюмінує вулиці і ні про що не турбується
Анонім до Народна прокуратура Показати IP 26 Жовтня 2022 12:51
Анонім не переживайте, на мамсурова просто так, під шумок виключають світло. Тут лінія перезавантажена і до початку війни, в лапках) А так то ви праві, більшість будинків відключення не стосується, по якісь цікавій причині))
олег Показати IP 26 Жовтня 2022 13:42
а в особняках луцьких панів теплі підлоги та підігрів води в басейнах не пробували відключати, а то в одних продукти в холодильниках псуються а ярмольські поплавати зранку хочуть
Енергетик Показати IP 26 Жовтня 2022 14:28
2 (обіжених) енергетичних експерта неможуть щось зрозуміти. катастрофа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus