USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи можна вакцинуватися людині після інсульту і яким препаратом

22 Жовтня 2021 22:39
Українців закликають робити щеплення проти коронавірусу. Втім, деякі люди, які мають проблеми з серцем і тиском, чи ті, які перенесли інсульт, побоюються, що вакцинація може негативно вплинути на їхній стан здоров’я.

Яку вакцину краще використовувати тим, хто переніс інсульт і чи можна взагалі вакцинуватися від COVID-19 такій людині, розповів лікар-реаніматолог ізраїльського медичного центру «Рамат Авів» Борис Бриль в інтерв’ю ТСН.ua.

«Первинний вірус (альфа) більше вражав людей старшого віку. Він в основному був для літніх – для людей з хронічними захворюваннями. Він небезпечний. Дельта-вірус ще більш небезпечний в першу чергу для людей похилого віку з хронічними, важкими і будь-якими захворюваннями. Якщо я кожен день можу проплисти декілька кілометрів або пробігти таку ж відстань – ризик, що коронавірус закінчиться для мене летально, не такий високий», – пояснює Борис Бриль.

Він зауважує, що людям після інсульту та тим, які мають проблеми з тиском чи серцево-судинні захворювання можна і треба вакцинуватися.

«Якою вакциною можна робити щеплення? Будь-якою, яка є сьогодні. Вам або жити на дачі і ні з ким не зустрічатися, тоді 100% не заразитеся, або робити вакцинацію. Вірус – не чайка і не перелітний птах, у нього крил немає. Він передається через контакт, повітряно-краплевий або аерозольний. Обов’язково треба вакцинуватися сьогодні і тим, що є. Не треба чекати «через тиждень», тому що того тижня у вас може і не бути. Коли потрібно пристебнутися, коли ви їдете на великій швидкості на автомобілі? Завтра або зараз? А яким ременем? А тим, що є», – відповів Борис Бриль.

Він додав, що всі вакцини, які зараз існують, пройшли випробування і довели свою безпечність та ефективність. За його словами, вакцинуватися не можна лише людям, які мають алергію на препарати у складі вакцини та під час гострої фази будь-якого захворювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Фея Третьякова Показати IP 23 Жовтня 2021 06:55
Є гарний засіб - Євтаназія. Заміняє всі вакцини і ліки. Пенсіонери мають допомогти державі (владі).
Сс до Фея Третьякова Показати IP 23 Жовтня 2021 09:53
Так. Пенсіонери зрозумійте правильно - чим швидше ви вакцинуєтесь тим державі буде легше, менше навантаження на пенсійний фонд і перед ( сорос,гейц,мвф,вооз) можна звітуватися про підроблені гроші.
Лучанка Показати IP 23 Жовтня 2021 09:43
Ніхто точно не каже - через який період можна вакцинуватися після позитивного тесту на ковід? Чи, можливо не треба?Це і є вакцина...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus