USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Дали час до 28 липня: поляки поки не страйкуватимуть перед пунктом пропуску «Ягодин–Дорогуськ»

20 Липня 2023 16:17
Запланована на сьогодні акція протесту перед пунктом пропуску «Дорогуськ» не розпочалася. Зараз пункт пропуску «Ягодин–Дорогуськ» працює у звичному режимі.

Нагадаємо, вчора польські митники повідомляли, що сьогодні, 20 липня, розпочнеться акція протесту місцевих жителів із Холма. Вони хотіли перекрити автомобільну дорогу перед пунктом пропуску «Дорогуськ». Причина – заборона пропуску легкових транспортних засобів у пункті «Ягодин–Дорогуськ». Нині там дозволено рух лише вантажівок.

Страйкарі планували пропускати в обох напрямках по два автомобілі за годину, що фактично унеможливило би рух вантажівок для в’їзду на митну територію України і для виїзду також.

Однак акція протесту не розпочалася.

Як пояснили організатори страйку, акцію відтермінували в результаті домовленостей між владою Люблінського воєводства і Міністерством внутрішніх справ та адміністрації Польщі.

Як пише supertydzien.pl, польська сторона заявила про готовність відкрити рух для транспортних засобів вагою до 7,5 тонни через пункт пропуску «Ягодин–Дорогуськ». Нині очікуються заяви від української сторони.

Організатори протесту зазначили, що призупинили страйк до 28 липня. Якщо до того часу рух легковиків через пункт пропуску «Ягодин–Дорогуськ» не відновлять, протестувальники блокуватимуть рух вантажівок, які в’їжджатимуть до Польщі з України.

Нагадаємо, заборона на в’їзд до пункту пропуску «Ягодин–Дорогуськ» автомобілів вагою до 7,5 тонни діє з 27 червня 2022 року.

Як ми писали, рух через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» для водіїв вантажівок було заблоковано на початку червня у зв’язку зі страйком польських фермерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus