USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

ДБР порушило кримінальне провадження щодо нардепа Ковальова за колабораціонізм

8 Червня 2022 21:15
За ініціативи Державного бюро розслідувань порушено кримінальне провадження щодо народного депутата України Олексія Ковальова за колабораційну діяльність.

Про це повідомляє ДБР.

Оперативники Бюро встановили, що депутат співпрацює із загарбницькими силами РФ на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим з подальшою реалізацією на території РФ і завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали з окупованого Криму.

Також депутат забезпечує розміщення особового складу сил загарбників у підконтрольному йому санаторію, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області.

«На своїй сторінці в одній із соціальних мереж депутат сам розповідає, що співпрацює з окупантами та вважає, що Росія на Херсонщині надовго», – наголосили в ДБР.
За матеріалами ДБР ще у квітні поточного року Генеральний прокурор порушила кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого частиною четвертою ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

У парламентській фракції «Слуга народу», своєю чергою, визнали, що їхній колишній колега Олексій Ковальов став колаборантом російських загарбників. Нардепи проситимуть Верховну Раду позбавити його мандата, а Генпрокуратуру й СБУ – передати справу до суду. Про це повідомила речниця фракції Юлія Палійчук у Телеграмі.

«Останні заяви Ковальова, зроблені у соцмережах після «наради» в Херсоні із заступником голови Кремлівської адміністрації Кірієнко, переконливо свідчать про те, що наш колишній колега став колаборантом агресора. Він зрадив український народ, зрадив своїх виборців, зрадив Україні», – йдеться в опублікованій заяві.

Водночас у СН порадили Ковальову «уважно вивчити» статтю 111-прім Кримінального кодексу і спрогнозувати термін ув’язнення за колабораціонізм, який чекає на нього після звільнення тимчасово окупованої Херсонщини ЗСУ.

У фракції нагадали, що раніше виключили Ковальова зі своїх лав, коли у квітні стало відомо, що народний депутат добровільно перебував на тимчасово захопленій території на Херсонщині та спілкувався із російськими військовими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus