USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Ковелі хочуть побудувати житло для військових

26 Вересня 2018 13:31
Розглянути можливість житлового будівництва у Ковелі на території військового містечка № 24 на вулиці Шевченка, 32 (територія колишнього військового шпиталю) з метою забезпечення житлом військовослужбовців депутати Волиньради закликали міністра оборони.

Відповідне звернення до Міністра оборони України Степана Полторака щодо забезпечення житлом військовослужбовців ухвалили депутати Волиньради під час пленарного засідання 21 сесії облради 26 вересня.

У документі автор звернення, депутат облради Володимир Кучер зазначає, що на території міста Ковель, на вулиці Шевченка, 32 знаходиться колишнє військове містечко № 24, що належить Міністерству оборони України.

Споруди військового містечка № 24, яке розташоване практично в центрі міста, руйнуються. За останні роки помітне руйнування конструктивних елементів стін, перегородок, прорізів, підлоги тощо. Переважна кількість будівель знаходяться у вкрай занедбаному стані та потребують негайного капітального ремонту.

Ковельська міська рада та її виконавчий комітет неодноразово звертались до Міністерства оборони України про безоплатну передачу нерухомого військового майна у комунальну власність міста, що, в свою чергу, дало б можливість започаткувати будівництво на даних територіях житлових об'єктів в рамках виконання Регіональної програми будівництва (придбання) доступного житла у Волинській області, а також здійснити реконструкцію (капітальний ремонт) приміщень колишнього шпиталю під об’єкти соціального призначення.

На квартирному обліку виконавчого комітету Ковельської міської ради Волинської області за місцем проживання, перебуває 1135 громадян, серед яких 50 учасників АТО, 6 інвалідів учасників АТО, 2 члени сімей загиблих Героїв, а також сім'ї учасників бойових дій в Афганістані та воєнних конфліктів в інших країнах. Військова частина А2042 самостійно веде квартирний облік військовослужбовців, які потребують житла, в тому числі квартирний облік військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції на сході України.

Проблема забезпечення житлом сімей військовослужбовців набула особливої гостроти з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», цілком логічно виглядає ініціатива, щоб на земельній ділянці на вулиці Тараса Шевченка,32 орієнтованою площею 3,0 га, яка фактично не використовується, розмістити забудови для надання житла військовослужбовцям.

У зв’язку з вищезазначеним, депутати Волиньради звернуться до міністра із проханням вжити необхідних заходів щодо забезпечення житлом ковельчан-військовослужбовців, призваних Ковельським ОМВК за заходами часткової мобілізації у 2014 році та тих, що зараз беруть участь в операції Об’єднаних сил на сході України.

Для цього пропонують розглянути можливість житлового будівництва у Ковелі на території військового містечка № 24 на вулиці Шевченка, 32 (територія колишнього військового шпиталю) з метою забезпечення житлом військовослужбовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus