USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Деркач передав плівки Порошенка прокуратурі для розслідування держзради експрезидента

19 Травня 2020 18:09
Записи розмов колишнього президента України Петра Порошенка та ексвіцепрем’єра США Джозефа Байдена були передані в Офіс генпрокурора для розслідування факту можливої ​​державної зради з боку попереднього глави держави.

Про це у вівторок, 19 травня, заявив нардеп Андрій Деркач під час пресконференції, передає Страна.

«Ми передали всі наявні сьогодні в нашому розпорядженні багатогодинні записи разом із заявою про держзраді, а також факти міжнародної корупції в Офіс генерального прокурора... для реєстрації кримінального провадження», – заявив депутат.

За його словами, записи розмов робив сам Порошенко, а надали нардепу ці аудіофайли журналісти. При цьому записи були зроблені в 2015-2016 роках і в них йдеться про необхідність звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора.

«Байден летить до Києва, щоб натиснути на Петра Олексійовича щодо Шокіна. В кишені у Байдена... вагомий аргумент... 1 млрд кредитних гарантій – така ціна порятунку Байдена від в’язниці», – сказав депутат. Він вважає, що цей мільярд був витрачений на отримання військових держзамовлень підприємствами, які пов’язані з Порошенком.

Деркач додав, що іншою темою записів є розвал парламентської коаліції і виборів в лютому 2016 року. «Порошенко визнає, що коаліції немає... замість того, щоб виконати вимоги Конституції і оголосити перевибори, Петро Олексійович дотримувався обіцянок, даних особисто Байдену, і блокував відставку кабміну», – упевнений нардеп.

«Ці розмови чітко показують... Україною керував Байден», – зазначив депутат і додав, що на плівках також зафіксовано вплив Байдена через наглядові ради держпідприємств.

Крім того, за словами Деркача, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков блокує створення слідчої комісії у справі про можливу держзраду Порошенка. «Така комісія могла б ефективно розслідувати факти міжнародної корупції», – сказав депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хто сумнівався Показати IP 19 Травня 2020 20:05
І про себе Підро не забував.
Лісник Показати IP 20 Травня 2020 06:35
розумні люди з часу перевороту бачили і розуміли хто керує в Україні..а свідомі скакали..тепер для них розяснення
Думайте Показати IP 20 Травня 2020 06:54
Панове, краще утриматись від цитування таких видань як Страна. Завтра RussoaToday будете цитувати або Скабеєву? Вони там теж багато що говорять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus