USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дітки з Луцька зіграли виставу про хромосому, яка обожнює обійматися

10 Грудня 2019 15:38
Вихованцям Луцького навчально-реабілітаційного центру, а також їхнім батькам і вчителям презентували виставу про хромосому Соню, котра обожнює обійматися.

Показ інклюзивного театрального проєкту «Пригоди ХромоСоні» відбувся 10 грудня в актовій залі Луцького навчально-реабілітаційного центру. Організатором заходу є громадська організація «Інклюзивні студії».

Як розповіла режисерка вистави, співзасновниця та акторка театру-студії «Гармидер» Алла Доманська, п’єсу підготували до Міжнародного дня захисту прав людини, котрий відзначають саме 10 грудня, аби показати діткам, що всі люди мають однакові права.

«Сьогодні я хочу познайомити вас із хромосомкою. А чи знаєте ви, що таке хромосомки? Це частинка молекули ДНК, але це дуже складно зрозуміти. Можна пояснити простіше. Хромосомки роблять кожного з нас такими, якими ми є», – звернулася акторка до присутніх у залі діток.
Цікаву історію про пригоди хромосоми Соні, котра понад усе любить обійматися та приятелює з 21-ю хромосомою, підготували вихованці дитячої театральної студії «ДогориДриґом», учні луцьких навчальних закладів і вихованці студії «Сонячні люди» – дітки з синдромом Дауна.

Дітки показали, що в результаті дружби інших хромосом із 21-ю хромосомою на світ народжуються найдобріші сонячні люди.

Відзначимо, що синдром Дауна або трисомія за 21-ю хромосомою пов'язаний із присутністю додаткової хромосоми у 21-й парі. У результаті дітки народжуються з 47 хромосомами замість звичних 46.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus