USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Для приміщення центру переливання крові у Володимирі шукатимуть орендарів

9 Грудня 2022 14:46
У Володимирі шукатимуть орендарів для приміщення Володимирського відділу служби Волинського обласного центру крові.

За результатами бюджетних слухань, члени постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров`я, материнства та дитинства розглянули реалії, проблеми та перспективи роботи КП «Волинський обласний центр служби крові» у 2023 році, повідомили в облраді.

Найперше депутатів цікавило питання ефективного використання приміщення Володимирського відділу служби. Раніше тут, на 4 тисячах квадратних метрів, розташовувалась Володимир-Волинська станція переливання крові і такі площі для роботи виправдовували себе. Як розповів т.в.о. директора обласного центру служби крові Юрій Кременець, тепер для роботи відділу достатньо не більше 200 м2. Відтак, з метою раціонального використання майна, адміністрація закладу розпочала пошук орендарів та шляхів його більш економного утримання.

«Станом на сьогодні від тепломережі ми відмежували 50% опалювальної площі основного корпусу, що дасть нам змогу зекономити 120 тис. грн до кінця 2022 року. Ми розглядаємо можливість розміщення відділень екстреної медичної допомоги та Володимирського територіально медичного об’єднання. Частину господарського блоку ми маємо намір передати в оренду Володимирському центру первинної медичної допомоги», – розповів Юрій Кременець.

Присутній на засіданні комісії депутат облради та заступник голови Володимирської міської ради Ярослав Матвійчук наголосив на важливості і забезпечити функціонування відділу трансфузійної допомоги та і зберегти приміщення.

«Відрізати будівлю від опалення – означає зруйнувати її. Це неприпустимо. Маємо знайти рішення ефективного використання майнового комплексу. Місто Володимир готове взяти будівлю в комунальну власність, аби в перспективі перетворити його на своєрідний медичний осередок. Ми за те, щоб розташувати на його площах 4 заклади охорони здоров’я: гарний і сучасний центр крові, відділення екстренки, а також первинну та вторинну ланку медичної допомоги Володимирського ТМО», – зауважив він.

Депутат Віктор Олійник підтримав колегу, мовляв, на часі пошук шляхів підвищення ефективності роботи служби крові та державницький підхід до використання майна.

У підсумку члени профільної комісії рекомендували відділу майна апарату обласної ради до 01 січня 2023 року напрацювати пропозиції щодо подальшого використання приміщення з урахуванням належного функціонування відділу трансфузійної допомоги. Адміністрації обласного центру служби крові депутати доручили до кінця року надати пропозиції щодо облаштування приміщення для функціонування відділу трансфузійної допомоги у місті Володимирі та подальшого розвитку цього структурного підрозділу.

Окрім того, депутати підтримали пропозицію очільника управління охорони здоров’я ОВА Юрія Легкодуха та керівника закладу Юрія Кременця щодо необхідності підвищення донорам суми компенсації на харчування.

«З 2015 року ця сума становить 50 гривень, але у зв’язку із підвищенням цін на продукти, такий розмір компенсації харчування донорів не покриває витрат. Тому, ми б просили переглянути цю суму та збільшити її до 100 грн», – зауважив Юрій Кременець.

Так, депутати рекомендувати облвійськадміністрації при затвердженні обласного бюджету на 2023 рік або у ході його виконання передбачити додаткові видатки на харчування донорам у сумі 800 тисяч гривень.

Крім того, депутати підтримали пропозицію голови профільної комісії Ірини Горавської і рекомендували адміністрації закладу активніше пропонувати свою продукцію через участь у тендерах та аукціонах публічних закупівель, що суттєво поліпшить фінансове становище закладу і підвищення ефективності його роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus