USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Домовився про вступ» та брав гроші за «навчання»: луцького патрульного за шахрайство покарали умовно

11 Грудня 2021 22:41
В обласному центрі Волині патрульний поліцейський обманював колегу, отримуючи від неї гроші нібито за навчання у Луцькому інституті розвитку людини.

Луцький міськрайонний суд призначив шахраю, який нині є військовослужбовцем, умовне покарання.

Під час досудового розслідування встановили, що поліцейський взводу №1 роти №1 батальйону управління патрульної поліції у Волинській області повідомив своїй колезі, що він навчається на 2-му курсі заочної форми навчання Луцького інституту розвитку людини вищого навчального закладу «Відкритий університет розвитку людини», тож йому стало відомо про набір студентів на заочну форму навчання спеціальності «Право». Він поцікавився в неї, чи вона має бажання там навчатись. Патрульна зазначила, що надасть відповідь згодом.

Отримавши позитивну відповідь від потерпілої, з якою перебував у дружніх відносинах, патрульний зазначив, що дізнається про умови вступу. Невдовзі він повідомив колегу, що вона вже вступила та перелічив необхідні документи. Окрім того, повідомив неправдиву інформацію про те, що копії зазначених документів він передасть службовій особі Волинського обласного військового комісаріату, яка займається її вступом. Також він дізнається, яку суму потрібно передати за перший рік навчання.

Згодом патрульний отримав від колеги 11 тисяч 200 гривень, як оплату за навчання, хоча не мав жодного впливу на адміністрацію закладу та не мав наміру комусь передавати ці кошти. Через певний період часу патрульний обманув подругу на 1700 гривень, повідомивши, що ці кошти необхідно передати за навчальні матеріали для підготовки до сесії. А ще через трохи він повідомив, що заплатив за неї 11 700 гривень за 2021 рік навчання.

Окрім того, патрульний підробив договір про навчання, укладений між потерпілою та директором навчального закладу, який передав своїй подрузі.

Між обвинуваченим, який нині є військовослужбовцем ВЧ А1556, та прокурором була укладена угода про визнання винуватості, яку суд затвердив. Шахраю призначили покарання у виді двох років позбавлення волі, замінивши це покарання умовним.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ігор Показати IP 12 Грудня 2021 00:13
Трутень лучний як завжди (( пласмаса рулить…
Кагарлик Показати IP 12 Грудня 2021 08:08
Не згвалтував - то вже добре
Дідо Показати IP 12 Грудня 2021 13:42
І далі служить, і в поліцію ще повернеться.
Дідо до Дідо Показати IP 12 Грудня 2021 17:53
Доречі, а що з панянкою яка фіKтивно вчилася? Її покарали, чи теж служить? Вона ж свідомо пішла на злочин!
FRM Показати IP 12 Грудня 2021 23:11
А Пані не знала шо вчиться??Як ті мусора відносяться до цивільних,якшо вони так з клегами??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus