USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Хліб може стати рекордсменом зростання цін в Україні

16 Березня 2021 15:29
В Україні хліб продовжить дорожчати до наступного врожаю. Саме цей продукт може стати рекордсменом з подорожчання у 2021 році, ціна може стабілізуватися не раніше липня.

Про це повідомляє «Обозреватель» з посиланням на голову Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка.

За його словами, зараз ціна на зернові й так досить висока для світового ринку, тому хліб може стати рекордсменом з подорожчання цього року.

Читати ще: «Золоті» яйця, дорогі олія та цукор. Чому ростуть ціни на продукти

«На хліб дуже суттєво впливає підвищення вартості зернових. Ця тенденція збережеться до наступного врожаю. Десь в липні ми з вами побачимо, чи буде цей тренд продовжуватися. Може трапитися так, що продукція, зроблена з пшениці та інших зернових, почне дешевшати. Це можливо за умови, що буде хороший урожай у світі й пандемія піде на спад. Тоді хліб може впасти в ціні на 10-15% за друге півріччя», – сказав Дорошенко.

Читати ще: У світі щороку викидають понад мільярд тонн продуктів, – ООН

Крім того, від вартості зерна залежатиме й ціна на інші крупи. Однак деякі ключові продукти вже скоро можуть подешевшати. Ціна на цукор може впасти, якщо виробники зможуть імпортувати сировину для виробництва тростинного цукру. Також до літа можна очікувати зменшення цін на молочну продукцію.

Нагадаємо, в Україні в лютому 2021-го подорожчали алкоголь і сигарети. Так, пиво вітчизняних марок минулого місяця коштувало 18,06 грн за 0,5 л, а ще в січні 17,93 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Glover Показати IP 16 Березня 2021 16:52
Випікаю його дома!
Гнат Показати IP 16 Березня 2021 21:23
Кожного року кричать про рекордні врожаї, а хліб скоро буде ,,золотий". Раніше бурякові лани були до горизонту, а зараз вони сировину завозять для виробництва тростинного цукру. Дожили, хазяї, б....ь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus