USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дозволяє різати будь-які матеріали: волинські рятувальники випробували унікальне обладнання

27 Січня 2023 17:58
На озброєнні волинських рятувальників – унікальне обладнання для приборкання вогняної стихії.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Волинській області.

Рятувальники випробували унікальне обладнання для гасіння пожеж, аналогів якому допоки немає у Волинській області. Це установка пожежогасіння та водоструменевого різання, що дає змогу отримати доступ до гасіння пожеж у закритих приміщеннях.

Установка дозволяє різати матеріали будь-якої щільності – сталь, пластик, цемент. Для буріння металевих, бетонних та інших перешкод застосовується струмінь абразиву й води, що подається під тиском понад 350 атмосфер, та подальшим розпиленням вогнегасних речовин.

Апробовуючи на практиці унікальне спорядження, рятувальники за лічені хвилини «пробили» металеву конструкцію вхідних дверей.

У такий спосіб вдасться за короткий час дістатися до закритих приміщень, в яких вирує пожежа, подаючи воду на гасіння крізь металеві двері або конструкції даху, чи навіть крізь бетонні стіни.

Система встановлена на автомобілі DENNIS Sabre XL, що поповнив автопарк рятувальників 25 ДПРЧ м. Луцька минулого року за сприяння пожежників Ірландії. Тепер у волинських рятувальників є ще більше можливостей для надання допомоги людям в умовах надзвичайних подій.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus