USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Дурість кожного люди мають бачити», – у Луцькраді відповіли на закид про цензуру в ЗМІ

24 Квітня 2019 12:17
Луцька міська рада планує укласти новий договір із телеканалом «Аверс» задля висвітлення діяльності депутатів і ради. Очікується, що раз у місяць канал транслюватиме у прямому ефірі обговорення за участ обранців громади, присвячені роботі на пленарних засіданнях сесій.

Про це йшлося 24 квітня під час 56-ї сесії Луцької міської ради.

Перед початком сесії до присутніх звернулася депутатка Юлія Вусенко, яка наголосила на тому, що цензура у висвітленні діяльності обранців громади та міської ради неприпустима.

Вона зазначила, що, на її думку, виступи депутатів під час сесії вирізаються.

«Є частково вирізані моменти. Наприклад, лютнева сесія мала вирізані 40 хвилин, які були присвячені обговоренню бюджетних питань», – сказала Юлія Вусенко.
Також вона звернула увагу, що її виступ під час ефіру телеканалу «Аверс» вирізали повністю.

«Це неприпустимо. Тоді давайте показувати тільки гімн на початку сесії і гімн наприкінці», – наголосила депутатка і додала, що, за її відомостями, договір між міськрадою та «Аверсом» ще не підписаний.

Депутат, радник міського голови Ігор Поліщук, своєю чергою, зауважив, що раніше, минулої каденції, дійсно мав претензії до висвітлення роботи міського голови відділом інформаційної роботи міськради. Натомість зараз, як звернув увагу, кожен депутат може прийти на ефір і висловити свою позицію.

Щодо вирізаного виступу Юлії Вусенко депутат зазначив: «Вирізали не тільки вас, а й тих, хто також займався передвиборчою агітацією за Президента України. Загалом у питанні висвітлення діяльності депутата ми зробили п’ять кроків вперед, адже стільки ефірного часу, як попереднього року, ми не мали ніколи. Телеканал «Аверс» усіх запрошував, усі приходили. Однак у зв’язку з тим, що окремі депутати приходили робити скандали, проводити агітацію на програмі, яка присвячена діяльності міської ради, думаю, «Аверс» і не укладе з нами договору».
Ігор Поліщук додав, що «Аверс» робив суттєву знижку міськраді, а інші телеканали, зокрема Суспільне і 12 канал, відмовилися співпрацювати з Луцької міською радою.

Депутат Павло Данильчук звернув увагу, що й справді минулого року щовівторка депутати обговорювали діяльність ради у прямому ефірі телеканалу «Аверс», «і все було гаразд».

«Зараз, наскільки я розумію, ми перейшли у формат – ефір раз у місяць після сесії», – сказав Павло Данильчук і додав, що жодних зауважень щодо програм, які транслюються у прямому ефірі, немає. Однак наголосив, що між каналом і міськрадою має бути укладений відповідний договір.

«Сесію ніхто не урізає, бо в цьому немає ніякого сенсу. Немає сенсу вирізати те, що люди можуть побачити і прочитати на будь-якому сайті», – сказав виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.
Він зауважив, що сам був присутній на програмі телеканалу, про яку йдеться, і не бачить нічого протиправного в тому, що канал не подав пізніше прямої агітації у своєму сюжеті, дотримуючись вимог закону.

«Дурість кожного люди мають бачити», – акцентував Григорій Пустовіт на заувагу депутатки Алли Надточій про вирізані виступи під час трансляцій сесій міськради. Він наголосив: якщо такі випадки й справді були, то уповноважені особи понесуть за це відповідальність.

Наостанок Ігор Поліщук зазначив, що всі депутати, які мають зауваження до телеканалу чи роботи інформаційного відділу, можуть звертатися напряму до каналу чи профільної комісії Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коза Показати IP 24 Квітня 2019 13:36
Який аверс? Канал на youtube і досить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus