USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Дві банди підписали якісь таємні тексти»: Ігор Палиця розкритикував Мінські угоди і переговори в ТКГ

18 Вересня 2020 09:27
Голова політичної партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця вважає, що Мінські угоди від початку були підписані таким чином, щоб їх ніколи неможливо було виконати. Також, на його думку, обговорення позиції української сторони на переговорах у ТКГ потрібно перенести в парламент.

Про це він сказав в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1».

«Для мене Мінські угоди – це коли дві банди підписали якісь таємні тексти, угоди, про які ми дізнаємося частково. І ми досі не знаємо, правда це чи неправда, хто мав право, хто не мав права. Одна банда на чолі з Порошенком, який став президентом завдяки темі війни, який мав закінчити АТО за два тижні, але втягнув Україну у війну. Друга банда, яку очолював Сурков (експомічник президента РФ Володимира Путіна. – ред.) , яка написала текст цих угод, коли вже гинули українці. Що вони підписали – до цього часу невідомо», – заявив Ігор Палиця.
За його словами, поки одні «заробляли на контрабанді на крові з «ЛНР» і «ДНР», інші заробляли на українських підприємствах на чолі із Владиславом Сурковим на захопленій території.

Палиця вважає, що «формула Штайнмаєра» засвідчує «порядок проведення виборів в ОРДЛО і передавання кордону, на що українці ніколи не погодяться».

«Жодних виборів, поки там є російські війська, не буде! А це основа Мінських угод. Нам треба забути про Мінські угоди! Тому що спочатку Кучма, не маючи повноважень, підписав, сьогодні два «старця-розбійника» – ми не знаємо, про що вони там говорять і про що домовляються. Кравчук подав офіційний документ до Верховної Ради, який просить Раду передивитися постанову про вибори, тому що у Мінських угодах сказано, що там мають проводити вибори у «ДНР» і «ЛНР».

Нардеп пропонує перенести діалог в парламент: «Лише відкритість вирішить це питання (врегулювання конфлікту на Донбасі – ред.). Ми не знаємо, про що вони (перемовники, – ред.) говорять. Парламент має бути майданчиком для українських обговорень на тему того, з яким відкритим мандатом має їхати наш представник на перемовини, на що ми можемо піти, а на що – не можемо».

Нагадаємо, представники незаконних збройних формувань «Л/ДНР» вимагають у Тристоронній контактній групі, щоб український парламент змінив постанову про місцеві вибори, щоби провести їх і на окупованих територіях Донбас, інакше вони відмовляться від обміну полоненими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus