USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Дистанційка» чи вакцинація: чому у школі на Волині щепилися менше половини вчителів

19 Серпня 2021 23:26
Із першого вересня 14 800 шкіл мають розпочати роботу в звичному режимі. У разі погіршення епідеміологічної ситуації і переходу до «червоної» зони школи працюватимуть дистанційно. Однак, «жовта» й «помаранчева» зони дозволять працювати тим школам, де щеплено 80 відсотків колективу. Зараз таких навчальних закладів – одиниці. Загалом пройшли імунізацію лише 42 проценти українських педагогів.

Чи може вплинути перспектива дистанційної роботи на рішення вакцинуватись, йдеться у сюжеті ТСН.

Нарада у сільській школі – усі без масок і сидять в притул один до одного.

Колектив налічує 86 працівників. 34 вакцинувалися. Директорка школи сама щепилася, а на підлеглих вплинути не може. Тільки констатує причини – хтось боїться ускладнень після вакцинації, комусь не дозволяє церква.

«Дехто з релігійної точки зору не хоче вакцинуватися. Кажуть, що це чіпування», – зазначає директорка.

Це село Княгининок на Волині. Регіон – абсолютний аутсайдер з вакцинації вчителів. Щеплено не більше 20%. І навіть ті, хто щепився, зробив це не для того, щоб захистити себе проти коронавірусу, а щоб не було претензій на роботі.

Читати також: Скільки вчителів і медиків вакцинувалися проти COVID-19 у Луцьку

У Міністерстві освіти і науки наголошують, що вакцинація добровільна. Адміністрація шкіл не може тиснути на педагогів. Однак, як саме будуть працювати вчителі у разі нової хвилі пандемії, буде на пряму залежати від кількості вакцинованих працівників у школі.

Боярський ліцей тільки підбирається до позначки у 80%. Зі 130 працівників – сотня вже щепилася двічі і ще є охочі. Першими пішли вакцинуватися ті, хто важко перехворів, каже директорка. А тоді, з кожною наступною сесією, бажаючих ставало більше.

Такий високий рівень вакцинації серед вчителів цієї школи адміністрація пов’язує з тим, що безпосередньо у навчальному закладі був організований пункт щеплення. Мобільна бригада сюди приїжджала тричі, тому доступ до вакцинації був максимально спрощеним.

У цієї школи є усі шанси зберегти живе навчання у разі погіршення епідеміологічної ситуації. Однак поки таких освітніх закладів одиниці. Бо на початок нового навчального року щеплено менше половини педагогів в країні.

Щоб щепити більше вчителів, Міністерство освіти разом з Міністерством охорони здоров’я міркують про відкриття пунктів щеплення безпосередньо у школах, аби для вчителів максимально спростити процес вакцинації.

Нагадаємо,у новому навчальному році заклади освіти зможуть працювати у жовтій, помаранчевій чи навіть червоній зонах лише за умови наявності 80% вакцинованого проти COVID-19 персоналу. Водночас школи, у яких вакциновано менше 20% педагогів, не зможуть працювати, якщо регіон перейде з зеленої в іншу зону карантину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
P.S. Показати IP 20 Серпня 2021 08:06
Нагадаємо, що вакцинація - справа добровільна, і не потрібно тиснути на вчителів. Адже процес тиску і погроз, зокрема від директорів шкіл, вже набирає обертів.
123 Показати IP 20 Серпня 2021 09:12
Навіщо примусово зомбувати людей. Можливо це перед виборами готують підгрунття та вколюють вакцину лояльності до Зепрезиденда? У нас таке може бути.
Вчителям Показати IP 20 Серпня 2021 09:27
За дистанційні уроки і зарплату вам показувати на дистанції, а в руки не давати!
Всім до Вчителям Показати IP 20 Серпня 2021 09:51
Як скажете, так і буде...
555 Показати IP 20 Серпня 2021 09:47
"У Міністерстві освіти і науки наголошують, що вакцинація добровільна. Адміністрація шкіл не може тиснути на педагогів."-у міністерстві так говорять,а на місцевому рівні роблять все по-іншому- тиснуть на педагогів,говорячи,що будуть урізати зарплатню,якщо не вакциновані! "Однак, як саме будуть працювати вчителі у разі нової хвилі"-працюватимуть,як і працювали,коли влаштовували дистанційку. Чому зараз не говорять про дистанційне навчання,коли показано й доказано,що Вакцина немає захисту від повторного захворювання! Чому,коли вакцинувалися від дифтерії чи кору,то не захворіли відразу ж на дифтерії,а тут варто лише вакцинуватися,як вже захворів,то який сенс Вакцинування проти ковід,коли ці вакцини проти ковід не дієві?!!
Пасажир Показати IP 20 Серпня 2021 11:34
Обіцяли вчителям пфайзер... його в Луцьку зараз немає...
Аліна Показати IP 20 Серпня 2021 12:45
Ви російський шпигун, якщо несете всяку дурню. І Ваше завдання вбити побільше українців . Будь-яка вакцина не захищає від хвороб, але робить її перебіг легким. Для людей які працюють лікарями, вчителями, поліцейськими і т. д., вакцинація повинна бути обовязковою. Батьки повинні саботувати прихід у школи невакцинованих вчителів. Минулорічна дистанційка дала свої результати : третина учнів не здала ЗНО з математики, а 20 % - з історії.
Ентузіаст Показати IP 20 Серпня 2021 13:41
Ну що ви, зарплата вчителя 4000 $, можна і вакцинуватися, у разі ускладнень коштів вистачить на лікування.
Батькам Показати IP 20 Серпня 2021 13:44
Шановні батьки, а самі ви ВСІ вакцинувалися??? А своїх дітей ви вакцинували???
Анна Показати IP 20 Серпня 2021 20:39
до Аліна А Ви, взагалі, що - небудь петраєте в цьому питанні, коли безапеляційно заявляєте, що "Будь-яка вакцина не захищає від хвороб, але робить її перебіг легким"? Це ж треба бути такою тупоголовою в питаннях вакцинації та ще й якісь рекомендації тут роздавати... Йди й вакцинуйся...хоч щодня. Перейшла на ти, бо задрали ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus