USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Експерт назвав слабке місце флоту Росії та пояснив, чому вони відійшли від берегів України

16 Серпня 2022 23:18
Коли було знищено крейсер «Москва» і 14 квітня він затонув, то росіяни зрозуміли, що ми маємо можливість знищувати їх надводні кораблі крилатими ракетами, і вони свої кораблі відвели на максимальну дальність застосування комплексу.

Про це в ефірі телеканалу FreeDom розповів експерт Центру оборонних стратегій Сергій Риженко, передає ТСН.

«Якщо раніше, у лютому-березні, їхні кораблі фактично патрулювали наше узбережжя, вони обстрілювали артилерією Одеську та Миколаївську області з дистанції 20-25 км, то після цього удару вони відійшли спочатку до Криму, а потім навіть до Криму, за його південну частину», – зазначив він.

За словами експерта, саме там перебувають системи ППО, які теж можуть прикрити ці кораблі від можливого удару протикорабельними ракетами, і плюс там така дистанція, що з берега ми поки що їх дістати не можемо.

«ППО, це, до речі, слабке місце всіх кораблів Чорноморського флоту, тому що ці корабельні комплекси ППО сильно не розвивалися, в основному навіть на нових кораблях стоїть те, що було розроблено в Радянському Союзі, просто трохи модифіковано», – резюмував він.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму повідомила про пошкодження залізниці у Джанкойському районі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus