USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Експерти ВООЗ у Китаї розслідують витоки пандемії

10 Липня 2020 22:02
Двоє експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я 10 липня вирушили до Китаю, щоб почати підготовчу роботу з організації розслідування витоків пандемії COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2.

Зоолог та епідеміолог мають зустрітися в Пекіні зі своїми китайськими колегами та визначити масштаби та умови діяльності міжнародної місії ВООЗ, яка має на меті встановити, яким чином вірус перекинувся з тварин на людей, передає Deutsche Welle.

Як вважають науковці, коронавірус SARS-Cov-2 міг бути поширеним серед кажанів, а потім перейшов до людей за посередництва якогось із ссавців, наприклад, панголіна. Як можливе місце першого зараження спочатку увагу дослідників привернув рибний ринок у китайському місті Ухань, де також продавали диких тварин.

Проте зараз стало відомо про раніші випадки захворювання, тож перенесення вірусу на людину могло трапитися й в іншому місці. Щоб уникнути подальших спалахів хвороб, Китай закрив деякі ринки та заборонив торгівлю дикими тваринами.

Читати ще: Вчені пів року вивчають пандемію: для зараження достатньо 15 хвилин тісного контакту

У лютому Китай вже відвідувала делегація ВООЗ, і її керівник, канадський лікар Брюс Ейлвард, високо оцінив зусилля КНР зі стримування пандемії. У травні понад 120 країн світу закликали до проведення розслідування походження коронавірусу. Китай тоді наполіг, що розслідування можна буде провести після того, як пандемію буде взято під контроль, і воно має відбуватися під егідою ВООЗ.

Читати ще: Історія коронавірусу в Україні: звідки взявся і як поширився

Нагадаємо, 7 липня США офіційно повідомили Організацію Об'єднаних Націй про свій вихід з ВООЗ. Про намір вийти із ВООЗ президент США Дональд Трамп заявив ще у травні. Трамп закидав ВООЗ залежність від китайського уряду та неадекватну і надто повільну реакцію на спалах коронавірусу в Ухані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus