USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гладковський замовив для Порошенка скульптуру за $ 35 000 і не заплатив за неї

18 Липня 2019 17:06
Близький друг і соратник експрезидента Петра Порошенка Олег Гладковський (Свинарчук) «кинув» на гроші відомого художника Даніеля Гріна. Про це сам митець повідомив виданню «Страна».

Художник розповів, що Олег Гладковський замовив у нього скульптуру до п’ятдесятирічного ювілею Петра Порошенка, вартістю в 35 тисяч доларів, за яку так і не заплатив. Це було напередодні дня народження експрезидента, в 2015 році.

«В Україні постійно кидають художників. А Гладковський-Свинарчук повівся по-свинськи. Він замовив у мене скульптуру "Тягар влади" в подарунок Петру Порошенку. Ця скульптура виглядає так: козак на одному коліні зі схиленою головою і з тризубом на спині стоїть між двох стін з гільз і намагається утримати їх руками»,- повідомив Даніель Грін. Він уточнив, що з своєї кишені доплачував за витратні матеріали на скульптуру.



Даніель повідомив, що напередодні 50-річного ювілею Петра Порошенка скульптуру забрала помічниця Гладковського, Елеонора. Вона пообіцяла, що гроші художнику віддадуть наступного дня. А через деякий час вона заявила, що вже заплатила за скульптуру співавтору Даніеля Гріна, Дмитру Федічеву. Але, за словами Гріна, це виявилося неправдою.

«Елеонора приїхала і сказала, що забирає скульптуру, тому що ювілей вже завтра, а гроші вона пообіцяла привезти вранці наступного дня. Я не заперечував – це ж друг президента, він точно заплатить, подумав я. Але нам так і не заплатили. Помічниця Гладковського кожен день обіцяла, що гроші скоро будуть, а потім сказала, що віддала гроші Федічеву, хоча він їх і в очі не бачив», – розповів Даніель, зізнавшись, що був вражений такою поведінкою помічниці Гладковського.

Після цього Даніель вирішив поговорити особисто з Гладковським і обговорити цю ситуацію. Але, за словами скульптора, коли він попросив Гладковського заплатити за скульптуру, той дав зрозуміти, що з ним не варто зв’язуватися і сказав більше йому не дзвонити. Хвилюючись за свою безпеку, художник змушений був покинути Україну. «Коли я запитав у Гладковського, коли будуть гроші, то він мені сказав: "У тебе точно є зі мною проблеми? Не дзвони мені більше". Я зрозумів, що з ним зв’язуватися не варто, мені ці проблеми не потрібні, я ж не самовбивця», – зізнався художник.

Даніель Грін додав, що 34 місяці змушений був знаходитися за межами України, оскільки побоювався можливих наслідків конфлікту з Гладковським. А після того, як напередодні президентських виборів Даніель Грін став співавтором портрета Петра Порошенка з фантиків «Рошен» і гільз з Донбасу, ситуація ще більш ускладнилася. «Мені почали надходити погрози від прихильників Порошенка, тому я опинився між двох вогнів», – повідомив художник.

Нагадаємо, що київські художники Даніель Грін і Дарина Марченко є авторами скандальних картин «Обличчя війни» (портрет Путіна, викладений гільзами з Донбасу), портрета Трампа з монет, а також портрет Петра Порошенка з фантиків від цукерок Roshen).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сераховичі Показати IP 18 Липня 2019 19:28
Це ще раз підтверджує ,-що свинарчуків не можна пускати в ,,огород,,! . .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus