USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Грози, град та спека на вихідні: якою буде погода на Волині до кінця тижня

16 Червня 2022 13:28
Найближчим часом територію Волинської області перетинатиме атмосферний фронт, який принесе із собою хмарність, короткочасні дощі, місцями із грозами та градом.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла чергова синоптикиня Волинського обласного центру гідрометеорології Світлана Дриганюк.

«Цього тижня з північного заходу на Волинь надходить більш прохолодне повітря, що всі відчули вночі та зранку. Але ближче до вихідних і на початку наступного тижня вітер змінить свій напрямок на південно-західний, тому вже на вихідні знову очікуємо спеку із температурою повітря до 30 градусів тепла», – розповідає фахівчиня.

Зі слів метеорологині, у четвер, 16 червня, на Волині очікують невелику хмарність без опадів. Вітер північно-західний, 3-8 метрів за секунду. Температура повітря вночі коливатиметься від 6 до 11 градусів тепла, вдень – 20-25 із позначкою «плюс».

Читати ще: Сьогодні на Волині – найвищий рівень пожежної небезпеки

У п’ятницю, 17 червня, територію області перетинатиме атмосферний фронт.

«Збільшиться хмарність, областю пройдуть короткочасні дощі, подекуди з грозами. Місцями можливий град. Вітер північно-західного напрямку, 5-10 метрів за секунду. Температура повітря вночі буде у діапазоні від +9 до +14, вдень – 16-21 вище нуля», – зазначила чергова синоптикиня.

Натомість, у суботу, 18 червня, на Волині прогнозують мінливу хмарність без опадів. Вночі та вранці – подекуди туман. Вітер західний, 5-10 метрів за секунду. Нічна температура повітря затримається на позначці +8...+13 градусів, вдень – 21-26 градусів за Цельсієм.

У неділю, 19 червня, на території області буде малохмарно та без опадів. Вітер південно-західний, 3-8 метрів за секунду. Вночі стовпчик термометра покаже +10...+15, вдень – від 26-до 31 градусів з позначкою «плюс».

«До кінця тижня погоду на Волині визначатиме область високого тиску та антициклон, тому здебільшого переважатиме суха погода. Короткочасні дощі із грозами та градом очікуємо тільки у пятницю, 17 червня. Натомість протягом вихідних буде переважно без опадів», – каже Світлана Дриганюк.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus