USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Із ландшафтних дизайнерів – у нацгвардійці: історія волинського захисника

1 Квітня 2023 17:56
«Працював ландшафтним дизайнером. Тепер опікуюся дизайном окопів і вогневих позицій», – жартує солдат-гвардієць Ростислав.

До повномасштабного вторгнення він здобув освіту бакалавра за спеціальністю «Ландшафтний дизайн». Фах обирав, виходячи з власного досвіду роботи на землі, у власному господарстві, пишуть на сторінці ВЧ 1141 Національної гвардії України міста Луцька у Фейсбуці.

«Просто у мене це непогано виходить. І мені справді подобається працювати з ландшафтом та рослинами», – каже гвардієць.

Він виконував замовлення в Києві та інших містах. Не лише у приватних замовників. Працював і над висаджуванням сакур у публічних просторах столиці.

Читати ще: «Снайперська робота – не лише влучна стрільба», – нацгвардієць з Волині

У рідному селищі на Волині теж допомагав сусідам прикрасити присадибні ділянки, розбити газон, посадити дерева чи надати їм декоративної форми.

Від початку повномасштабної війни Ростислав виконує завдання у підрозділі з охорони і оборони важливих об’єктів.
«Як дизайнер я працював багатьма інструментами. Але головний інструмент роботи був той самий, що й у війську, – лопата. Копати в останні місяці доводилося багато, але і практика у мене велика», – ділиться Ростислав.

Опорні пункти нацгвардійців на північних кордонах країни є важливою і невід’ємною частиною системи оборони.

Читати ще: Коломийками про москалів збирає мільйони переглядів: соліст народного хору із Луцька воює на фронті

«Мені неважливо, жити в приміщенні чи у бліндажі на взводному опорному пункті. Ми – такий народ, що скрізь адаптуємось», – запевняє.

Як і багато українців, гвардієць має мрію, яку неодмінно втілить після перемоги. У цивільному житті він опанував на практиці ще один фах – будівництво сцен. І коли для України настане час святкових концертів, зможе бути корисним у їх підготовці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ABC Показати IP 1 Квітня 2023 18:14
Охороняти шлагбаум на заході, і місити багнюку в окопі під Бахмутом - то дві різні служби.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus