USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Кабмін планує продовжити адаптивний карантин в Україні до серпня

10 Травня 2021 21:30
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів планує подовжити адаптивний карантин в Україні до серпня. Поки що такі обмеження чинні до 30 червня.

Про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україні.

За словами прем’єра, якщо до 24 серпня щеплення проти COVID-19 отримає «більшість людей», Кабмін розгляне варіанти послаблення карантину.

«Ми, очевидно, будемо продовжувати його до серпня. Якщо нам вдасться до Дня незалежності провакцинувати більшість людей, звичайно, ми будемо шукати варіанти його пом’якшення», – заявив Шмигаль.

Він вважає, що адаптивна модель карантину дає результати та можливості – якщо показники захворюваності на COVID-19 починають зростати, то обмеження запроваджуються автоматично, якщо ж ні – регіони країни перебувають у зеленій зоні. Коли уряд побачить, що пандемію вдалося побороти, то карантин скасують, сказав Шмигаль.

«Тому будуть чи не будуть нові локдауни, залежить від дисципліни, вакцинації та від того, як буде розвиватися ця пандемія взагалі у світі, будуть або не будуть зʼявлятися нові штами. Це основні показники», – наголосив прем’єр.

Він також додав, що уряд не планує вводити загальнодержавний локдаун. У разі необхідності карантин в окремих областях будуть посилювати, як це робили раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus