USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Кабмін звільнив від мита та ПДВ генератори та електрообігрівачі

9 Листопада 2022 11:57
Кабінет Міністрів скасував податки на ввезення електрогенераторів, трансформаторів, акумуляторів, електродвигунів, газогенераторів, водонагрівачів, обігрівачів та іншого подібного важливого обладнання для проходження опалювального сезону.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 8 листопада.

У Кабміні вважають, що скасування сплати ПДВ та ввізного мита наповнить ринок дефіцитним обладнанням та знизить ціни. Також це пришвидшить надходження в Україну необхідного обладнання для проходження опалювального сезону, допоможе задовольнити попит населення та сприятиме зменшенню цін на відповідну продукцію, наголошують в уряді.

Шмигаль додав, що попри обстріли, диверсії та кібератаки опалювальний сезон в Україні розпочався. Майже 60% усіх обʼєктів по країні вже підключені до тепла. Південні регіони підключають повільніше, але цей процес там теж розпочато.

«Уряд, енергетики, місцева влада та комунальники паралельно продовжують підготовку до зими. Закуповуємо резервне обладнання, готуються додаткові пункти обігріву, активно ведемо перемовини з міжнародними партнерами про доставку в Україну необхідного обладнання та техніки, аби все швидко відремонтувати та бути готовими до різних ситуацій», — повідомив премʼєр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 9 Листопада 2022 13:11
А як митники,без грошей будуть сидіти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus