USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Каліфорнію охопили масштабні лісові пожежі: смог досяг Лос-Анджелеса. Фото

3 Серпня 2020 20:40
Американський штат Каліфорнія знову запалав. Горять ліси на площі у понад 8 тисяч гектарів. Через масштабні займання рятувальники вже евакуювали 7,8 тисяч осіб. Станом на 3 серпня смог від пожеж вже видно у Лос-Анджелесі.

Пожежі спалахнули у Каліфорнії 31 липня. Вони вже знищили сімейний будинок та 2 господарські споруди. Про це інформує 24 канал з посиланням на CNN. За вихідні ситуація значно погіршилася.

Все через спекотну погоду, низьку вологість та морські вітри, що саме вирують у регіоні. Окрім того, роботу пожежних бригад ускладнює те, що ліси й чагарники горять на крутих нерівних схилах, недоступних для пожежних машин.
Наразі стихію намагаються приборкати понад 2 тисячі рятувальників. Вогонь поливають з неба вертольоти. Також рятувальники використовують на місці бульдозери.

На щастя, про постраждалих поки нічого не повідомляли, а у місцевих готелях і школі міста Бомонт створені центри евакуації.
"На випадок, якщо хтось хоче знати, як виглядає дикий вогонь здалеку в Каліфорнії. Ось як виглядає літо у Південній Каліфорнії, хлопці", – написала у твіттері одна з місцевих мешканок і додала світлину з бурхливим вогнем.

Наказ про евакуацію поширюється приблизно на 2 586 будинків з приблизно 7,8 тисячами людей.
Нагадаємо, вогонь спалахнув у місцевості Черрі-Веллі, округ Ріверсайд, ввечері 31 липня, а до 2 серпня знищив рослинність на площі у майже 8 тисяч гектарів.

Поки пожежники намагаються приборкати полум'я, у прилеглому гірському заповіднику Сан-Бернардіно закрили наметові табори та пішохідні маршрути.

Як пише місцеве видання Los Angeles Times, дим від лісових пожеж настільки потужний, що спричинив власні вітрові потоки.

Крім того, в усьому регіоні через пожежі погіршилася якість повітря – смог спостерігають навіть мешканці Лос-Анджелеса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus