USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Карантинний відпочинок на Волині: як нині працює санаторій «Лісова пісня»

20 Липня 2020 17:14
Санаторій «Лісова пісня», що у Шацькому районі, знову працює. Рішення про відновлення роботи комунального закладу ухвалила місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Скільки людей у волинській оздоровниці нині і чи потрібно мати тест на коронавірус, аби відпочивати та лікуватися, – у сюжеті ТРК «Аверс».

Нині через карантинні обмеження в санаторій можуть потрапити лише ті, хто приїхав сюди із путівкою. Серед перших відвідувачів – 52 сім’ї, які отримують лікування та оздоровлення. Хоча не в повній мірі, як це було колись.

«Відпочивається непогано, але немає всіх процедур, мало персоналу, – розповідає чорнобилець Сергій із Шепетівки Хмельницької області. – Ми приїхали з довідками, що в нас нема коронавірусу».
Для тих, хто приїхав без результатів ІФА- чи ПЛР-тестів, їх роблять у санаторії. Як розповідає директорка санаторію Руслана Дибель, відпочивальники оплачують тести власним коштом.

Серед карантинних заходів у санаторії – температурний контроль, обов’язкова дезінфекція ручок та поверхонь, а ще харчування на вулиці на літніх терасах.

Читати ще: Волинський санаторій «Лісова пісня» – серед найкращих реабілітаційних закладів України

15 років поспіль сюди на відпочинок приїздить Олександр Шпінь із Києва, який задоволений тим, як нині організовані умови в санаторії: «Столи один від одного далеко. Посуд дезінфікують. Виделки, ложки, руки теж дезінфікуємо. Кожному все індивідуально видають».

Нині в санаторії відпочивають сім’ї, які мають соціальні путівки. Серед них – учасники АТО/ООС та члени їхніх родин, чорнобильці, учасники Революції Гідності. Відвідувати увесь комплекс процедур вони поки не можуть через обмеження.

В санаторії ретельно дбають про соціальну дистанцію та недопущення скупчення людей. У зв’язку з цим кількість персоналу в оздоровниці зменшили, частина працівників, допоки санаторій не відновить роботу повністю, перебуває у центрах занятості.

«Ми втратили дуже багато, практично не додали три мільйони податків. Ми зупинили розвиток санаторію, – констатує очільниця оздоровниці. – Як би там не було, санаторій вибитий із колії. Якщо колись потрапити було дуже важко, то тепер люди насторожені, не вірять, що «Лісова пісня» відкрита».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Відпочиваюча Показати IP 20 Липня 2020 18:03
Ми їхали сюди з острахом,а тепер дуже радіємо .Тут все дуже добре,вже працюють всі прцедури.Дуже добре кормлять.Дбають за безпеку .Але саме головне,що вода в озері пречудова.Купаємось щодня,загоряємо,багато гуляємо.Тут дуже велика і гарна територія.Нам дуже подобається.
Андрій Показати IP 20 Липня 2020 18:24
Рекомендую, друзі, в цьому санаторії потужна лікувальна база,працівники супер, харчування чудове.
Відвідувач Показати IP 20 Липня 2020 18:40
Санаторій “Лісова пісня” це те місце, куди повертаєшся з великим задоволенням та користю для здоров’я вже п’ятий рік поспіль. Дійсно лікують тіло та душу, щиро і без перебільшення.
Оксана Показати IP 21 Липня 2020 13:03
Тут не просто " добре", а дуже-дуже добре. Хороша лікувальна база, багато процедур, за які не потрібно доплачувати, персонал- люди з великої літери, знавці своєї справи, завжи усміхнені,вічливі,дбайливі. Харчування смачне,дієтичне,збалансоване, порції великі. У проживанні є маленький мінус, але в тій Волинській красі, їх не помічаєш, адже природа тут зачаровує. Хочеться повертатись знов і знов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus