USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Хакери зламали сайт благодійного фонду «Таблеточки», який допомагає онкохворим дітям

3 Червня 2020 12:14
Увечері у вівторок, 2 червня, хакери зламали сайт благодійного фонду Таблеточки, який допомагає вирішувати проблеми дитячої онкології в Україні.

Про хакерську атаку повідомила засновниця фонду Ольга Кудіненко.

«Вчора ввечері зламали сайт фонду Таблеточки. Як тільки ми помітили проблему, моментально відключили сайт від хостингу, щоб захистити дані сотень тисяч наших благодійників. Це сталося о 21.30. Ми відреагували о 22.50», – розповіла вона.

Кудіненко підкреслила, що технічні партнери фонду з’ясовують, як саме хакери зламали сайт, до чого отримали доступ і що встигли зробити з даними і в яких обсягах.

На даний момент сайти фонду не працюють, їх відключили, щоб захистити користувачів.

Фахівцям вже вдалося знайти шкідливий код і отримати реєстр всіх змін і операцій, що відбулися на сайті в період загрози.

«Наш сайт допомагає збирати мільйони гривень на допомогу дітям, за що ми вам неймовірно вдячні. Зараз ми робимо все можливе, щоб з кожним днем ​​виправдовувати вашу довіру і захищати вашу інформацію. І дуже сподіваємося, що цей інцидент не зупинить нікого від того, щоб і далі допомагати дітям. Ця атака на нас – це атака і на онкохворих дітей», – резюмувала Кудіненко.
У заяві на сторінці Таблеточки в Facebook уточнюється, що фонд користується системою захисту від хакерських атак Cloudflare.

«Також восени 2019 наш сайт пройшов аудит на вразливість до атак, що не виявив критичних загроз», – додали там.
Благодійний фонд Таблеточки бореться з дитячим раком в Україні з 2011 року. Фонд надає як адресну допомогу дітям, так і вирішує глобальні проблеми дитячої онкології в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Стара схема Показати IP 3 Червня 2020 14:28
Скільки "волонтерив" було "пограбовано" невідомими в масках, які безслідно зникали? А добрі люди ще накидають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus