USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Ходять із COVID-19 на роботу»: чому на Волині високий рівень захворюваності на коронавірус

13 Липня 2020 16:29
Високий рівень захворювання на COVID-19 на Волині пов'язаний із тим, що люди нехтують самоізоляцією та приховують інформацію про коло контактних осіб. Окрім того, внаслідок легкого перебігу хвороби велика кількість волинян продовжують відвідувати роботу.

Про це під час брифінгу з питань протидії та поширення коронавірусної інфекції розповіла головна державно-санітарна лікарка області Наталія Янко.

З її слів, протягом останнього тижня вдалося локалізувати спалахи COVID-19 у Любешівському, Ратнівському, Маневицькому районах та в місті Ківерці.

«Високий рівень захворюваності можна пов’язати із нехтуванням громадянами самоізоляцією в сімейному колі, приховування інформації щодо контактів. Окрім того, внаслідок легкого перебігу захворювання хворі можуть відвідувати роботу, тим самим заражаючи велику кількість людей», - пояснила медик.

Водночас, з її слів, станом на сьогодні у МОЗ є чіткий механізм тестування на COVID-19.

«Сьогодні запроваджено метод тестування шляхом імуноферментного аналізу. У нас є 18 закладів, які можуть проводити ІФА-тестування. З певною періодичністю ми тестуємо медиків, поліцейських, працівників лабораторного центру, які можуть мати контакти із хворими або зі збудником», - розповіла лікарка.

Як повідомлялося, за останній тиждень щоденно кількість людей, які одужали від COVID-19, є більшою, ніж тих, що захворіли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Таневже Показати IP 13 Липня 2020 19:28
Всі дивляться на це крізь пальці. Там забудуть аналіз зробити, там забудуть розписку взяти... професійність медиків теж на висоті. А скільки треба результату аналізу чекати... Беруть повторний аналіз на самоізоляції, а знову дають підписку на 14 днів, хоча її треба було б логічно дати після результатів повторного аналізу і відповідно відразу після першого. В маршрутках водії маску тримають на підборідді ще й кашляють всю дорогу, в мазагин зайшов - продавець стоїть і намагається вгамувати кашель, горло то дере, покупці вільно без масок по магазинах ходять ще й "права" якісь качають якщо їм зауваження роблять, в маршрутці чи тролейбусі половина без масок, ще чверть з масками на підборідді, зауважень ніхто не робить. Можна комусь поскаржитися, хтось буде реагувати ... ніхто. То для чого піднімати такі теми якщо ніхто не зацікавлений в подоланні епідемії.
Тетяна Показати IP 13 Липня 2020 23:53
З інфекційної виписують після контактів з ковідними в іншу лікарню. Взагалі байдужість та некомпетентність вражає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus