USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто з чоловіків призовного віку може перетинати кордон та на який термін. Кабмін вніс зміни

25 Травня 2022 20:09
Кабінет міністрів вніс зміни до правил перетинання державного кордону та до порядку бронювання військовозобов’язаних.

Про це інформує ТСН.

Зміни стосуються термінів перебування за кордоном заброньованих військовозобов’язаних. Згідно з постановою від 20 травня 2022 р. № 615 під час війни можуть виїжджати за кордон водії, залізничники та спортсмени.

Водії

Згідно з постановою під час воєнного стану дозволений пропуск водіїв, які здійснюють перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб Збройних сил, інших військових формувань, а також населення України. Рішення про виїзд за межі України, яке дає можливість перетину державного кордону водіям, приймається Мінінфраструктури України або обласними, Київською міською військовими адміністраціями за наявності відповідного обґрунтування.

Водії можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 календарних днів з дня перетину державного кордону.

У разі перевищення строків перебування осіб за кордоном та або зміни мети виїзду за кордон, Мінінфраструктури та військові адміністрації скасовують своє рішення про виїзд за межі України відповідних осіб протягом семи робочих днів з моменту встановлення фактів зазначених порушень.

Виїзд за кордон дозволений також водіям компаній, що мають ліцензії на право провадження господарської діяльності з міжнародних перевезень вантажів та пасажирів автомобільним транспортом. Перетин державного кордону в такому випадку здійснюється лише на транспортному засобі, який є засобом провадження господарської діяльності ліцензіата, повна маса якого становить 3500 кілограмів та більше. На одному такому транспортному засобі державний кордон можуть одночасно перетинати один водій на вантажному транспортному засобі ліцензіата, два водії на пасажирському транспортному засобі (автобусі) ліцензіата.

В такому разі водії можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 45 календарних днів з дня перетину державного кордону.

Залізничники

Рішення про виїзд за межі України працівників підприємств залізничного транспорту, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці, приймається щодо працівників АТ «Українська залізниця» Мінінфраструктурою, щодо працівників підприємств, для яких вантажний залізничний транспорт не є основним видом діяльності, – обласними, Київською міською військовими адміністраціями за місцезнаходженням таких підприємств.

Рішення про виїзд за межі України таких заброньованих приймається на строк не більше шести місяців на підставі листів підприємств залізничного транспорту.

Спортсмени та тренери, спортивні судді та інших фахівці

Під час воєнного стану дозволений пропуск за кордон спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю; тренерів із складу національних збірних команд, спортивних суддів та інших фахівців, що забезпечують, зокрема, організаційне, науково-методичне, медичне супроводження, антидопінговий контроль тощо підготовки спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України за наявності підтвердних документів щодо участі в офіційних міжнародних спортивних змаганнях та навчально-тренувальних зборах, що проводяться за кордоном.

Усі вони можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 днів, але не менше строку проведення заходу, визначеного в Єдиному календарному плані фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на відповідний рік.Термін перебування за кордоном може бути збільшений у разі, коли зазначені особи братимуть участь в іншому спортивному заході в іншій країні, визначеному Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на відповідний рік, який починається протягом 10 робочих днів з дня завершення попереднього спортивного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 25 Травня 2022 21:25
особи з мішками бабла цих правил не читають
Нєдолжен Показати IP 25 Травня 2022 21:34
Відкрийте кордони!!!
ABC до Нєдолжен Показати IP 25 Травня 2022 22:33
Голосував поприколу? Тепер сиди і чекай повістку. Наступного разу будеш думати головою. Хоча це навряд чи.
здивований до ABC Показати IP 26 Травня 2022 09:22
Підтримую на всі 100%
1 до Нєдолжен Показати IP 26 Травня 2022 09:31
Люди вже понад 3 місяці воюють. Краще зміну їм дати, а не тебе такого розумного за кордон випустити... Коли до вас нарешті тупоголових дійде, що в нашій країні війна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus