USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У світі через пандемію посилився голод

22 Серпня 2020 20:48
Ризик голоду через пандемію коронавірусу може досягти «біблійних масштабів».

Про це заявив глава Всесвітньої продовольчої програми Девід Біслі в інтерв’ю ТАСС у суботу, 22 серпня, передає Кореспондент.

«Всі дані, які у нас є, включаючи прогноз ВПП про зростання на 80% числа людей, які відчувають нестачу в продовольстві, – зі 140 млн до пандемії до 270 млн вже до кінця цього року – вказують на справжню катастрофу. Ми опинилися перед ризиком голоду біблійних масштабів», – сказав Біслі.

При цьому в Латинській Америці кількість тих, хто голодує, зросте на 269%, у Східній і Центральній Азії зростання очікується на рівні 135% і в Південній Африці – до 90%.

«Голод у світі вже знаходиться на позахмарному рівні, і якщо ми негайно не почнемо діяти, багато хто помре, діти страждатимуть від наслідків недоїдання ще довгі роки, а весь світ буде відкинутий назад, втративши всі досягнення в боротьбі з голодом останнього десятиліття», – додав глава ВПП.

На здійснення гуманітарної діяльності для пом’якшення наслідків пандемії необхідні майже 5 млрд доларів у найближчі півроку, наголосив Біслі.

Також раніше у ВООЗ закликали більше не вводити карантин. Економічні наслідки карантину набагато гірші за наслідки пандемії, а для стримування коронавірусу достатньо маскового режиму і соціальної дистанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus