USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кількість заяв про домашнє насильство в Україні за рік зросла на 54%

27 Листопада 2020 12:25
У 2020 році в Україні поліцейські отримали на 54% більше повідомлень про факти домашнього насильства, ніж торік.

Про це заявила заступник глави МВС Катерина Павличенко на пресбрифінгу, передає Кореспондент.

«У цьому році, в порівнянні з минулим, поліцейськими отримано на 54% більше заяв і повідомлень про факти домашнього насильства, було складено на 27% більше протоколів про адміністративне правопорушення, було винесено в 5 разів більше термінових заборонених приписів і взято на облік на 22% більше кривдників», – сказала Павличенко.

За її словами, карантин ще більше оголив проблему домашнього насильства. В таких умовах МВС переглянуло підходи до запобігання і протидії цьому явищу.

У зв’язку із ситуацією було збільшено кількість спеціалізованих мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства. Сьогодні їх 54 по всій країні. До реагування на випадки домашнього насильства залучаються і інші підрозділи.

Раніше в ОНН заявили, що за умов карантину та режиму самоізоляції, запроваджених у багатьох країнах для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції, значно зросла кількість випадків домашнього насильства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава Показати IP 27 Листопада 2020 14:08
то лі єщьо будєт.. - прекрасна стать не знала, що варити борщ - це насильство.. і на "близькість" треба дозвіл з ЖЕКу..
Ну Показати IP 27 Листопада 2020 15:50
і толку з того? Скільки випадків конкретно в Луцьку було, щоб приїхала поліція, виписала припис і виставила агресора з житла з забороною навіть наближатись, терміном на місяць чи скільки там по закондавству можна? В нас же дичь і болото середньовічне. А те як було раніше, що якщо чоловік з дружиною вбивають одне одного то це, вияваляється сімейні стосунки, а тому скошували все до сміхотвориних адмінмір, ніби сім"я поза державою і Конституція за дверима кожної конкретної хати перестає діяти, і навіть ст. 125ККУ не діє, якщо штамп в паспорті - грьобаний сором і несусвітня дурь, від чого в іноземців з цивілізованих країн дах зривало від наших таких реалій. І, так, якщо прекрасна стать не хоче варити борщ і не хоче близькості, то це її право, а ніхто не вправі змушувати людину робити те, що вона не хоче.Пора усвідомити , що жінки такі ж люди ,як і чоловіки і вже давним давно самі заробляють гроші і на себе, і здебільшого на дітей, ще й часто, як в нашій чудесній країні водиться і на чоловіків, тому зовсім не мусять бути ще й безкоштовною обслугою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus