USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Клієнткам волинської перукарки – від одного до 90 років

13 Вересня 2019 10:41
13 вересня професійне свято відзначають перукарі – люди, які творять наш позитивний образ і щоденний настрій. Досвідчені фризієри здатні не просто змінити стиль клієнта, а навіть долю. Щоправда, хороший перукар має бути не просто професіоналом, а й добрим психологом.

Луцька перукарка Неля Ковальчук має за плечима 33 роки роботи в одній з перукарень обласного центру. Каже, що зі шкільної парти мріяла бути офіціанткою, а мама агітувала вступати до педагогічного. Однак професійну долю визначила завідувачка перукарні, в яку ходили мама і донька. Валентина Остапівна авторитетно порадила Нелі обрати професію перукарки. Мовляв, робота в теплому приміщенні, серед людей. А головне – завжди затребувана, бо жінки навіть у кризові періоди хочуть бути красивими. З легкої руки маминої подруги, яка стала хорошою наставницею, Неля із 1986 року успішно працює майстром жіночого залу.

У мене є клієнтки, яких обслуговую з перших днів роботи. Тобто 33 роки вони стрижуться, фарбуються і роблять зачіски у мене. Багато із них приводять доньок, подруг, знайомих. Я впізнаю своїх клієнток серед натовпу, бачу свій «почерк». І мені це приємно.

У роботі дотримуюся правила, що клієнтів слід поважати. Тому ніколи з ними не конфліктую, не нав’язую своїх смаків чи додаткових послуг. Якщо приходить пенсіонерка і каже: «Мене лише постригти, голову я помию вдома», то я тільки стрижу. Бо розумію, що людині кожна гривня не зайва. Інша клієнтка відмовляється від укладки, бо на зекономлені гроші може купити ліки чи продукти. І я до них прислухаюся.

Люблю стригти діток. Наймолодшій клієнтці було трішки більш як рік. Дівчаток взагалі легше стригти, вони спокійніші. Головне – знайти до них підхід, домовитися. Доводилося робити зачіску жіночці на 90-річчя. Загалом, найстаршим моїм клієнткам – понад 90 років. Це охайні інтелігентні бабусі, які роблять хімічні завивки, стрижки, слідкують за своїм зовнішнім виглядом.

Багато дівчат і молодих жінок приходять підстригти чубчик. Це теж треба вміти, врахувавши, яке волосся – пряме чи в’ється, жорстке чи тонке. Слід брати до уваги форму обличчя, ширину лоба. Цікаво, що деякі жінки намагаються підстригти чуб самостійно, а потім приходять до мене, щоб врятувати ситуацію.

Я стараюся підвищувати свою кваліфікацію, їжджу на курси. Але обираю сама, що мені треба. Бо іноді тренери розповідають речі, які мені давно відомі. Мене цікавлять новації у фарбуванні волосся, в укладках і зачісках.

Я вважаю, що модних стрижок немає. Є те, що пасує конкретній жінці. Комусь личить каскад, а комусь – каре. Якщо треба зафарбувати сивину, то я рекомендую натуральні кольори.

Люблю робити зачіски нареченим. Добре, що останнім часом дівчата носять довге волосся. Бо в моїй практиці були наречені, яким не було до чого причепити фату. Спочатку ми обговорюємо, яку зачіску хоче дівчина, робимо пробні варіанти, експериментуємо. А в день весілля вже сміливо працюю.

Тим, хто хоче стати перукарем, раджу не вагатися. Якщо лежить до цієї професії душа, то людина буде працювати творчо і не з-під палки. Я люблю свою роботу за те, що відразу бачу результати.

Оксана Куцик
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 13 Вересня 2019 22:42
Жінка з великим серцем та доброю душою!
1234 Показати IP 15 Вересня 2019 13:50
яка перукарня телефон імя майстра

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus