USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кокаїн під обшивкою авто та в подушці безпеки: на Львівщині перекрили наркотрафік

29 Березня 2023 12:14
Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Служби безпеки України та Митною службою заблокували контрабандний канал постачання важких наркотиків до столичного регіону.

Про ц повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Досудовим слідством встановлено, що до організації переміщення кокаїну через державний кордон причетний 63-річний мешканець Києва. Канал діяв майже рік і мав розгалужену клієнтську мережу.

Щоквартально під приводом відвідування доньки та онуків зловмисник перетинав кордон та вирушав по «товар» в одну з країн Західної Європи. Придбаний кокаїн чоловік приховував від прикордонно-митного контролю під обшивкою власного автомобіля. Замість подушки безпеки для пасажира автівка була обладнана схованкою для наркотиків.
Читати ще: Щомісяця мав до 100 тисяч: 26-річний лучанин організував бізнес на наркотиках

Ввезений наркотик чоловік уроздріб збував розгалуженій мережі наркозалежних клієнтів. Останні купували кокаїн з рук в руки та оплачували готівкою. За один грам нелегального наркотику покупці платили по $150.

Читати ще: Українка намагалася вивезти через «Устилуг» 17 кг наркотиків

Правоохоронці затримали організатора каналу під час спроби ввезення чергової партії наркотиків з-за кордону в одному із пунктів пропуску на Львівщині. Зі схованки вилучили майже 1,5 кг важкого наркотику, вартість якого на чорному ринку може становити понад $150 тисяч.
Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою без права внесення застави.

Слідчі дії тривають. Правоохоронці встановлюють усіх причетних до організації та функціонування контрабандного каналу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus