USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Коли заборонять в’їзд до ЄС на авто без техогляду

25 Вересня 2017 16:50
Мінінфраструктури України спростовує раніше оприлюднену інформацію про запровадження обов’язкового технічного огляду транспортних засобів, як в’їжджають на територію ЄС, із 2018 року. Щодо дати запровадження обов’язкового техогляду, уточнюється, що він стане обов’язковим після того, як Рада підтримає відповідний проект Закону.

«Прес-служба Міністерства інфраструктури приносить вибачення за некоректне подання інформації щодо дати запровадження обов’язкового технічного огляду транспортних засобів. Інформація щодо заборони в’їзду громадян на приватних автомобілях на територію ЄС з 2018 року без документу про технічний огляд не відповідає дійсності», - повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Як відомо, з наступного року в Україні вже почнуть вводити обов'язковий технічний огляд транспортних засобів. Повертатимуть техогляд поетапно. На перших порах його будуть зобов'язані проходити при реєстрації транспортних засобів і власники авто, які подорожують у країни Євросоюзу.

Як повідомляють у Мінінфраструктури, наразі розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері убезпечення експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони», в якому враховано необхідність імплементації положень Директиви 2014/45/ЄС.

Щодо наявності документу про технічний огляд під час перетину державного кордону України - він стане обов’язковим після прийняття Верховною Радою проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері убезпечення експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони» та набуття Законом чинності у встановленому порядку.

Міністерство інфраструктури спільно з народними депутатами вже найближчим часом направить законопроект на розгляд та сподівається на його схвалення до 2018 року.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян доручив заступнику Міністра Юрію Лавренюку вже цього тижня провести публічне обговорення зазначеного питання із залученням громадськості та журналістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus