USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Крали до мільйона щодня: в Україні викрили шахраїв, які грабували банківські рахунки

8 Квітня 2021 18:36
В Україні заблокували діяльність міжрегіонального угруповання, яке викрадало гроші з банківських рахунків громадян. За оперативними даними, щоденний «прибуток» зловмисників становив до мільйона гривень.

Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу СБУ.

«Попередні дані слідства вказують, що організували оборудку четверо мешканців Запорізької області та Дніпра. Для її реалізації ділки облаштували у Мелітополі підпільний кол-центр, де «працювало» майже 50 операторів. До реагування з боку оперативників спецслужби, схема встигнула діяти кілька місяців», – йдеться в повідомленні.

Видаючи себе за працівників банків, персонал телефонував клієнтам фінустанов і виманював від них інформацію про CVV-код, номери і пін-коди платіжних карток. Після отримання доступу до клієнтських рахунків зловмисники переводили кошти на підконтрольні банківські рахунки.

Для «роботи» із зарубіжними клієнтами ділки також використовували незаконну маршрутизацію міжнародного телефонного трафіку.

Під час обшуку в приміщенні кол-центру правоохоронці виявили:

– 51 од. комп’ютерної техніки зі шкідливим програмним забезпеченням;

– обладнання для IP-телефонії;

– інструкції для працівників з покроковими діями під час спілкування з «клієнтами»;

– мобільні телефони, чорнові записи та інші докази протиправної діяльності.

Наразі вилучене обладнання направлено на експертизи.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до схеми, а також коло постраждалих громадян.

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабну оборудку з привласнення коштів громадян через несанкціонований доступ до онлайн-банкінгу. Зловмисники представлялись менеджерами банків та операторів зв’язку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus