USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Куди звертатися і як діяти, якщо ви помітили симптоми коронавірусу

15 Серпня 2020 22:26
В Україні існує алгоритм проведення ПЛР-тестування на коронавірусну хворобу COVID-19. Особи із симптомами COVID-19 не можуть самостійно звернутися до медичних закладів для проведення тесту.

МОЗ охопило максимально можливу кількість людей, яким необхідно проводити тестування в умовах пандемії, пише ТСН.ua. Про це під час брифінгу 15 серпня заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, при симптомах коронавірусної хвороби необхідно обов'язково звернутися до сімейного лікаря. Якщо сімейного лікаря немає, то зателефонувати або в екстрену медичну допомогу за номером "103", або на "гарячу" лінію. Там підкажуть, у який спосіб буде направлено бригаду, яка зробить відповідний ПЛР-тест.

"У повному обсязі тестують всіх людей, які звертаються із симптомами коронавірусної хвороби. Обов’язкове тестування також проходять контактні особи. Перш за все члени родини. До проведення тесту як хворий, так і контактні особи повинні перебувати на самоізоляції. Також ми тестуємо з певною періодичністю медичних працівників, працівників Нацгвардії, Нацполіції, Держприкордонслужби. Також тестування повинні пройти люди, які йдуть на госпіталізацію", – пояснив Степанов.

Міністр зазначив, що в порівнянні з першим тижнем квітня МОЗ збільшило кількість тестувань методом ПЛР у 100 разів.

Також Максим Степанов повідомив, що в Україні різко збільшилася кількість хворих на коронавірус, які мають важкий перебіг захворювання.

До слова, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 1 847 осіб, на Волині – у 61.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 15 Серпня 2020 22:43
1) Якщо сімейного лікаря немає, то зателефонувати або в екстрену медичну допомогу за номером "103", або на "гарячу" лінію. Там підкажуть, у який спосіб буде направлено бригаду, яка зробить відповідний ПЛР-тест. Це не відбувається. Часто люди в Луцьку самі добираються... Можете здогадатись, яким транспортом вони користуються. 2) Обов’язкове тестування також проходять контактні особи. Перш за все члени родини. До проведення тесту як хворий, так і контактні особи повинні перебувати на самоізоляції. Теж не на належному рівні. Через те і кількість захворювань росте.
лучанка Показати IP 16 Серпня 2020 12:26
А може бути ще варіант,як в мене.Зник нюх та смак,більше симптомів немає,сімейна відправила здавати платний тест в санепідемстанції,але так як тест коштує 1200грн,то я пожаліла і визвали мені на наст.день бригаду для взяття тесту.У висновку чекаємо результів вже майже 2 тижні.Зробила б платно,результат був би на наст.день.І доречі,бригада взяла тест лише в мене однієї,всі інші домашні йдуть як контактні особи. і лікарняний лише в мене, чоловіку відкриють тільки коли мій результат буде позитивний,а ці 2тижні вимушеної ізоляції йому не оплатять.Чудова медицина,чудова країна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus