USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лукашенко запевнив, що не воюватиме в Україні, але назвав умову, за якої вдарить по Києву

17 Червня 2022 19:47
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив 17 червня, що не збирається воювати в Україні. Проте сказав, що вдарить по Києву, якщо українська армія атакує нафтопереробний завод у Мозирі.

Він також розповів, що триватиме підготовка білоруської армії. Про це пише ТСН з посиланням на БЕЛТА.

«Учора мені ставили це питання, вже негласно: а як ви зайдете в Україну – ваша армія? Я кажу: ми не збираємося нікуди заходити, поки ви не перейшли червону лінію. Тільки-но ви перейдете наш кордон або націлюватимете на Мозирський нафтопереробний завод (у них така шалена думка була), ми миттєво відповімо», – заявив самопроголошений президент.

У контексті підготовки та зміцнення армії Білорусі Лукашенко наголосив: «Вони будуть розуміти: якщо вдарять по Мозирю, то ми вдаримо по Києву, не заходячи до України. Вони це мусять розуміти. Але для того, щоб вдарити, треба мати чим вдарити. У нас це є».

Нагадаємо, Лукашенко вигадав польську загрозу для заходу України і пообіцяв відреагувати.

Раніше влада Білорусі заявила про продовження військових навчань на кордоні з Україною та західними країнами. А ще Лукашенко встиг зробити низку заяв: про створення оперативного командування для військ на кордоні з Україною, про купівлю російських С-400 та «Іскандерів» і навіть про створення «народного ополчення».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Янеробот Показати IP 17 Червня 2022 21:35
Брехуняка. Шоб ти здох, убий себе об стіну, придурок. Твій час вийшов. Ми переможемо тебе і п2тлера.
1 Показати IP 17 Червня 2022 23:09
Ну ок, бахнемо по Мінську, можна? Чому саме Мозир? Чому так точно? Малюватимуть провокації?
Правда Показати IP 18 Червня 2022 05:45
Два ідіота затіяли війну,а тепер не знають,що робити і от починають "молоти" в припадках.Кому твій мозир потрібен,бо кому ти продаси це пальне,дурню,можеш роздавати своїм трактористам і китайцям за копійки...клей "ласти"таракаи...а в піцер їздив,"міжнародний" же хворум...яке воно кончене...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus