USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк чинитиме запеклий опір: «Варта порядку» мобілізувала підрозділ на півтори тисячі бійців

1 Березня 2022 11:08
Підготовлені, злагоджені, озброєні та з бойовим досвідом: громадське формування «Варта порядку» мобілізувало підрозділ з півтори тисячі бійців, які чинитимуть запеклий опір окупанту, якщо той надумає вдертись на Волинь. З них утворили батальйон оперативного реагування «Луцьк», який очолив військовий з досвідом, підполковник Олександр Тиводар.

Як і під час першого нападу Росії на Україну в 2014 році, «Варта порядку» об’єднала під своїм проводом справжніх патріотів рідного міста і країни, які знають і вміють ефективно протидіяти ворогу. І поки він атакує на півночі, сході і півдні, волиняни не панікують, а швидко мобілізовуються, оснащуються і готуються дати таку відсіч ворогу, якої він навіть не очікує.

Читати ще: У Луцькій громаді створили батальйон оперативного реагування

Ми поспілкувалися з очільником «Варти порядку» та керівником батальйону «Луцьк» Олександром Тиводаром. Свого часу він пройшов пекло Афганістану в найгарячіших точках і не з брошурок знає, що таке війна. Такий досвід – безцінний в нинішніх умовах, коли потрібно бути готовим самому і навчити цьому інших.
Об’єднались заради захисту Луцька від загарбника

У Луцьку є чимало добровольців, які хочуть захищати Україну, але наразі місця в ЗСУ й у теробороні зайняті. Ветерани, люди з досвідом, які хочуть захищати місто і вміють це робити, об’єдналися під емблемою «Варти порядку» і створили потужний підрозділ, де вже зібралося півтори тисячі осіб. У нас маленьке місто – всі один одного знають, можуть поручитися.

До нашого складу увійшли різні організації, утворене єдине командування з чіткою структурою і підпорядкуванням. На базі нашої структури є люди і з бойовим досвідом і без, є медики, спеціалісти різних профілів. Попри це, ми приймаємо всіх добровольців, навчаємо їх і укомплектовуємо, після чого кожен в межах своєї підготовки виконує поставлені задачі. Навчати теж є кому, адже у складі організації є справжні аси військової справи, чиїми прізвищами названі окремі батальйони.
Ми вдосталь забезпечені озброєнням: протитанковим, стрілецьким, є й багато сюрпризів, підготовлених для наших ворогів.

Зараз ми відпрацьовуємо злагодженість у підрозділах і працюємо в напрямках, окреслених військовою адміністрацією. Ми підсилюємо правоохоронні органи, долучаємось до охорони об’єктів критичної інфраструктури. Також разом з працівниками Нацполіції ми патрулюємо місто, тому лучани можуть спати спокійно – жодного мародерства і грабежів не буде.

За 8 років війни ми зростили потужну армію

Нині Збройні сили України – це вже зовсім не та армія, яка була у 2014 році. Це армія світових стандартів, наші воїни пройшли підготовку з НАТО і в напрямку техніки, організації, логістики, озброєння. Від наших партнерів ми отримуємо надсучасне озброєння, яке, до слова, маємо і ми у «Варті порядку». Для прикладу, це протитанкові ракети NLAW. Ми вже пройшли навчання і вміємо дієво їх застосовувати.

На мою думку, той, хто дав інформацію, на підставі якої прозвучали заяви, що за 2-3 дні розгромлять нашу армію, був нефаховим спеціалістом. Українці чинять опір, і він наростає з кожним днем, щогодини. У нас є унікальна зброя, якої не мають наші вороги. Вона робить з їхньої техніки купи металобрухту, які наші металургійні підприємства переплавлятимуть не один рік.

Я думаю, що нам потрібно протриматись ще декілька днів. Адже на декількох ділянках ми вже проводимо контратаку і робимо все необхідне, аби перемогти ворога.

Чи чекати загрози з боку Білорусі волинянам

Вже зрозуміло, що Путін схиляє їх до нападу, їхні військові бази використовуються для відправлення російських військ, їхні літаки літають, дають залп і втікають. Про загрозу нам відомо. Це війна, і треба бути готовим до всього.

Але ворог зробить величезну помилку, якщо вдереться ще й на Волинь. Вони чекали, що прийдуть сюди як «визволителі», а що натомість? Подивіться, як беззбройні селяни виганяють російські танки. Як натовпом у Бердянську скандують «Додому!», і вони забираються, йдуть геть. І це прості люди! А тепер уявіть, що з ними на Волині зроблять підготовлені професіонали, в яких, крім лютої ненависті до ворога, є оснащення, сучасна зброя і навички її ефективного використання.

Іван САВИЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Знаю Показати IP 28 Лютого 2022 20:34
Сильний хлоп!!!!!! Слава Україні!!!!
Хідео Кодзіма Показати IP 28 Лютого 2022 21:49
Тиводар, справжній патріот України та нашого міста.
До Теодара Показати IP 1 Березня 2022 10:36
Не показуйте Зброя!!!!
Дід Василь Показати IP 1 Березня 2022 11:21
Ратно та Ковель розбере увесь металолом і руській гній нікому не лишиться
лучанка Показати IP 1 Березня 2022 16:07
брати сябри щоб ви усралися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus