USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Луцькі школярі вчилися виготовляти окопні свічки для військових

27 Січня 2023 10:05
У луцькому ліцеї № 1 учням початкової школи організували майстерклас із виготовлення окопних свічок для бійців. Технологію створення свічки з бляшанки, картону та воску дітям показувала волонтерка Юлія Степаненко.

Як розповіла Суспільному лучанка, до проведення майстеркласів її спонукала донька-третьокласниця Дзвенислава, яка допомагала робити свічки та розповідала про це однокласникам. Каже: волонтерство переросло й у просвітницьку роботу, а також сприяло залученню більшої кількості людей до допомоги ЗСУ.

«Діти дуже позитивно реагують, завжди радо допомагають. Батьки також включаються і матеріалами, і фінансово. Сприяє школа: активно залучає дітей, запрошує волонтерів. Важливо, щоб зараз діти відчували себе потрібними», – каже волонтерка.

Читати ще: Лучанка разом з однодумцями виготовила понад три тисячі окопних свічок

Опанували технологію окопної свічки учні 3-Г класу ще у вересні, коли Юлія Степаненко почала проводити в ліцеї майстерки. Відтоді школярі допомагають зігрівати українських військовослужбовців. У цьому ж класі навчається донька волонтерки Дзвінка Ткачук, батько якої нині воює на фронті.
«Мій тато на війні, і я дуже рада робити свічки саме для нього. Це легко і цікаво», – каже школярка.
Під час уроку діти старанно вирізали та змотували картон, вкладаючи його у бляшанки. Далі наклеювали спеціальні наклейки. Потому готову конструкцію заливали гарячим парафіном. Після застигання якість свічки вирішили перевірити, запаливши її.

Читати ще: Окопні свічки, смаколики, кікімори: як на Камінь-Каширщині допомагають захисникам

Учні стрімко подорослішали, знають, що в країні війна і що Збройним силам потрібно допомагати, каже вчителька 3-Г класу Людмила Мосійчук.
«У вересні ми вже виготовляли перші окопні свічки, які відвезли на передову. Була акція «Зігрій солдата», всі дітки долучилися до неї, приносили чай, каву. Потім у нашій школі збирали кошти на дрон. Абсолютно кожна дитина долучилась до цієї акції», – каже освітянка.
Окрім ліцею № 1, волонтерка Юлія Степаненко провела майстеркласи також у ліцеях № 19 та № 23 Луцька, в Палаці учнівської молоді та Луцькому технічному університеті. Запитів від військових, з її слів, не меншає, адже в холодну пору року окопні свічки військовослужбовцям украй потрібні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Січня 2023 11:01
Хтось може пояснити чому серед усіх можливих варіантів наші воїни змушені послуговуватися виробами, зробленими хоч і від душі й серця й з найблагішими намірами (хвала волонтерському духу), але найнеефективнішим способом організації роботи? Яйця кілограмами ми можемо замовити, а от в чому вкладність замовити декілька сотень тисяч однакових банок на профільному заводі, який їх виготовляє для харчових підприємств, замовити рулони порізаного паперу відповідної ширини, замовити відходи з НПЗ й доставити це на один-декілька заводів, наприклад, Укроборонпрому, вивільнивши при цьому тисячі робочих рук волонтерів для більш несерійних робіт. Це ж потрібна річ, не менш важлива за їжу. Якщо в країні розвинувся волонтерський рух - це чіткий діагноз, що з роботою влади щось не так. А 24 лютого вранці нацбанк казав, що економіка переходить на воєнні рейки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus