USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги отримав нове обладнання

10 Листопада 2017 13:28

 КЗ “Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги” отримав нове сучасне обладнання для проведення лабораторних досліджень. Лабораторія закладу отримала обладнання із Швеції, Чехії, Італії та України для проведення загальноклінічних, біохімічних та гематологічних досліджень. Прилади оснащені спеціальним комп’ютерним забезпеченням, а персонал, який виконує роботу, отримав кваліфіковану підготовку, повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради. 

 

 

 

 

Відтепер на базі закладу пацієнти можуть пройти якісні дослідження без помилок і з високою точністю. Серед переваг сучасного обладнання - забір мінімальної кількості зразка, короткі терміни отримання результатів.

Оглянути роботу оновленої лабораторії завітали радник міського голови Ігор Поліщук, начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук.

 

 

За словами головного лікаря Ігоря Гнетньова, надання послуг із забору аналізів за направленням лікаря або при наданні невідкладної медичної допомоги здійснюються безкоштовно. За інших умов послуга надається на платній основі за цінами, доступними для малозабезпечених верств населення. Окрім цього, за допомогою нового гематологічного аналізатора Swelab Alfa Auto Sampler  (Швеція)  можна визначити до 20 лабораторних параметрів. Він надійний і простий в експлуатації, надає можливість лікарям ставити більш точні діагнози, виявляти хвороби на ранніх стадіях, стандартизує процес дослідження клітин крові та підвищує його точність.

Заступник головного лікаря з економічних питань Олександр Слабенко розповів, що установа експлуатує обладнання на умовах пільгової оренди, вартість якої - 1,5 гривні на рік. Придбання реактивів відбувається через систему “ProZorro”. Також планують провести реконструкцію лабораторії, встановивши електронний вхід, аби обмежити доступ персоналу до кабінету і забезпечити його стерильність.

Ознайомившись із специфікою роботи нового обладнання, Ігор Поліщук зазначив: “Сьогодні медична реформа спонукає комунальні медичні заклади до модернізації та шукати нові способи надання якісних медичних послуг. Днями у КЗ “Луцький центр надання первинної медико-санітарної допомоги” з’явився новий лабораторних комплекс без залучення жодних коштів із міського бюджету. Нові апарати виробництва Швеції та Італії дозволяють виконувати величезний спектр аналізів із максимально високою точністю та швидким результатом. Великим плюсом є те, що за направленням лікаря послуги будуть абсолютно безкоштовними, а у випадку відсутності направлення їхня вартість буде набагато нижчою, ніж у приватних лабораторіях міста Луцька”.

 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus