USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

Майже п’ята частина поляків хотіла б перегляду кордонів з Україною

21 Січня 2021 19:19
Майже п’ята частина поляків – 17% опитаних – незадоволені консенсусом про відсутність територіальних претензій до східних сусідів – України, Литви та Білорусі, пише «Європейська правда».

Це один з тривожних показників, виявлених дослідженням громадської думки, проведених у Польщі на замовлення Центру польсько-російського діалогу і порозуміння (установи, створеної польською владою для ведення діалогу з російським громадянським суспільством).

Вирізняється також група респондентів (залежно від питання, від кількох до кільканадцяти відсотків), які загалом неприхильні до Східної Європи, її націй, імміграції до Польщі, проявів солідарності.

При цьому, позиції солідарності виразно переважають у людей віком після 45 років, але у молодшого покоління – слабші, хоча залишаються домінуючими.

Водночас, 73% поляків відповіли, що мали позитивний досвід у контактах з українцями. Негативний мали лише декілька відсотків. Це важливий показник з огляду на те, що часто у заявлених симпатіях та антипатіях до інших націй частка позитивно налаштованих до українців, білорусів та росіян зазвичай не перевищує третини.

56% вважають співпрацю з Україною і Литвою важливішою, ніж з Росією, тоді як навпаки – 30%.

Минулорічні опитування також засвідчили, що поляки за культурною близькістю націй розміщують українців разом із литовцями на другому місці – після чехів і словаків. Росіяни займають останнє місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Народна прокуратура Показати IP 21 Січня 2021 20:26
Ось так. Але агресорами і фашистами називають українців і лише їх вважають винними за різанину під час Другої світової війни.
Олена до Народна прокуратура Показати IP 21 Січня 2021 21:20
А хто ж себе визнає?
123 до Народна прокуратура Показати IP 21 Січня 2021 22:06
Не пролікувались? Що за ахінею несете?
ник Показати IP 21 Січня 2021 21:01
вони хочуть кордона по сану..ми знаемо чий перемишль хелм або холм і люблін.....ми знаемо історію.. а тобі прокурор тіпа наробний треба знати що робили поляки на волині до війни і ще питання що робили поляки в украіні на волині.. і нагадаю тобі депортацію украінців з своеі землі яку полякам подарив сталін. і скікі було вбить украінців при депортаціі...у нас у украінців е генетична память..і історію ми теж добре знаемо..так що краще давайте будемо добрими сусідами...
Сокирник до ник Показати IP 21 Січня 2021 21:14
Генетична пам'ять бути слугами? І ОУН не просто так виникла. І в німців Сталін землю забрав і передав полякам. Тільки відкритих подібних дискусій у нас не буде. При цій антиукраїнській владі
Просто Показати IP 21 Січня 2021 21:09
Українців легше асимілювати, а руський дух полякам як часник вампірам.
666 Показати IP 22 Січня 2021 08:53
Цікаво, кому зараз, вигідно робити цей вкид в ЗМІ?
vasyl Показати IP 23 Січня 2021 10:27
ІЯ так думаю нехай віддадуть Україні Закерзоння Холмщину аж до Сяну і тп то тоді буде справедливо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus