USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Меморандум Зеленського щодо опалення не допоміг. В Івано-Франківську заявили про надзвичайний стан у місті

12 Жовтня 2021 09:41
В Івано-Франківській громаді виникла загроза припинення роботи органів виконавчої влади, закладів освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної сфери через відсутність постачання газу бюджетним установам в опалювальний сезон 2021/22 рр.

Про це повідомив у Фейсбуці міський голова Франківська Руслан Марцінків.

Як наголосив, у зв’язку з цим міська комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянула питання оголошення надзвичайної ситуації в Івано-Франківській громаді.

«Маємо надзвичайну ситуацію в нашій громаді – відсутність постачання газу в бюджетні установи! А це є заклади охорони здоров’я, школи, садочки, соціальні заклади.

Читати ще: Замість 8 грн – 37: газ подорожчав і бюджетним закладам Волині не вистачає 400 млн

Тобто знову маємо проблеми входження в опалювальний період. Навіть підписавши меморандум на державному рівні. Закріпивши ціну на газ для бюджетних установ. Адже все має бути в нормах права та відповідно до документів, домовленостей», – пояснив міський голова.

За його словами, заклади охорони здоров’я не мають опалення. Зараз там – 18-19 градусів тепла.

«Попри те, що на початку року була домовленість про ціни на газ за 7-8 гривень за кубометр, а тепер виходить – за 30? А це додатково 500 тисяч грн для міського бюджету! А тепер уявіть, яка ситуація в закладах освіти. Понад 10 тисяч діток, які мають навчатись в теплих і комфортних умовах! А це понад 253 тисячі кубометрів газу та понад 7 мільйонів для бюджету міста. А ще є заклади культури, бібліотеки, соціальні заклади...

Це надзвичайна ситуація і треба приймати негайні рішення. Адже йдеться не лише про матеріальні збитки для громади, а й про комфорт людей», – наголошує Марцінків.

Як пише «Правда твого міста», комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішила визнати ситуацію, що склалася у зв’язку відсутністю постачання природного газу бюджетним установам міської громади та подальшим виникненням загрози життю та здоров’я населення, надзвичайною.

Керівникам бюджетних організацій Івано-Франківська наказано вжити заходів щодо укладання угод на постачання газу по пільговій ціні. Забезпечити економне і раціональне використання енергоресурсів. А також не допускати випадків використання природного газу понад мінімально необхідні норми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Всі на майдан Показати IP 11 Жовтня 2021 15:24
-Алло, слава Украине, это ЖЭК? -Героям слава, да. -У нас очень холодно, слава Украине... когда тепло будет? -Героям слава. Летом.
Отакої Показати IP 11 Жовтня 2021 16:04
Цена на российский газ для Белоруссии на 2022 год сохранится на уровне текущего года, заявил президент России Владимир Путин. На 2022 год цена газа для Минска, который выбрал путь дружбы с Россией, составляет те же 128 долларов за 1000 кб/м, как и сейчас. Для Киева же, который выбрал путь дружбы с Европой, цена только в октябре текущего года составила 1125 долларов за 1000 кб/м, что стало уроком недальновидному украинскому режиму. Делайте выводы,, куда и к чему вас ведет эта киевская политика. К нищете, голоду, холоду, и безработице»
Євросоюз Показати IP 11 Жовтня 2021 20:51
Нехай марципан менше корчить з себе великого *політика*, а займається господарством. Бездара.
Рогуль обыкновенный Показати IP 11 Жовтня 2021 21:27
Пока мы мерзли на майдане - вы грелись у мартеновских печей.
Правда Показати IP 12 Жовтня 2021 10:16
Марцінків він трохи ку-ку...які "коні він мочив"це варте уваги.
псих Показати IP 12 Жовтня 2021 10:26
нестрашні москальскі воші а страшні українські гниди ціну газу диктують наші царі які крича російскигаз. російський газ а дбають тільки про свою кишеню
Василь Показати IP 12 Жовтня 2021 10:57
Собівартість українського газу прибл. 3грв/куб.Його вистачає для обігріву,для промисловості нехватає.Але так як підписали ціну укр.газу по ціні на хабі в Німеччині-то відповідно і отримали відповідну ціну,завдяки їй і набивають деякі собі кармани в офшорах.Ніхто не винуватий українцям-бачили очі Голопупенка,вибрали-тепер хоть повилазьте.Не може дилетант в політиці займатись державою.Але народ вірить всяким ласим обіцянкам.що тарифи зменшаться вдвоє,а то і в четверо!!! На жаль!!!!
Муньо Показати IP 12 Жовтня 2021 13:12
А де Ви бачили той "міфічний" Український газ? Він зявляється тільки під вибори, а потім так само загадково зникає. Це як в фільмі. - Видиш суслика? - Нет. - А он єсть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus