USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Мер міста на Волині отримує вдвічі більше, ніж Кличко і Труханов

7 Липня 2020 23:01
Зарплата мера Нововолинська у два рази вища ніж заробіток очільників міст-мільйонників Києва й Одеси.

Щоб побачити більш ширшу картину, Буг поцікавився зарплатою інших мерів Волині і України.

Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков за 2019 рік офіційно задекларував 597 657 гривень заробітної плати. Це приблизно 49 тисяч 804 гривні в місяць.

І це тоді, коли мер Києва Віталій Кличко за цей же період отримав 318 599 гривень. Про це у фейсбуці повідомив громадський активіст Анатолій Бідзюра.
Так, згідно декларації, зарплата Геннадія Труханова, який є міським головою міста-мільйонника Одеси, склала у 2019-му році 224 тисячі 864 гривні.
Тобто, у 2,5 рази зарплата в нововолинського мера вища, ніж у мера Одеси.

Це при тому, що міста Київ та Одеса є обласними центрами. У Києві населення становить понад 3 мільйони, в Одесі – 1 мільйон 15 тисяч осіб, а в Нововолинську – лише 52 тисячі. Але мер Нововолинська обходиться громаді набагато дорожче.

Меншими є й зарплати мерів Чернівців, Івано-Франківська, Житомира, Червонограда, Миколаєва, Вінниці, Херсона та багатьох інших міст України з набагато більшою територією й кількістю населення.

Зарплати мерів інших міст обласного значення Волині теж значно менші, ніж Віктора Сапожнікова.

Зокрема, ковельський міський голова Олег Кіндер за 2019 рік задекларував 507 904 гривень заробітної плати, а мер Володимир-Волинського Петро Саганюк протягом 2019 року отримав 455 тисяч 129 гривень заробітку.

До слова, медсестрі потрібно працювати 11 років, щоб отримати в рік таку суму грошей, як мер Сапожніков.

Лікарю вторинної ланки – 11 років, вихователю дитсадка – 10 років, вчителю – 7 років, а лікарю первинної ланки – трішки менше 3 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Юрій Показати IP 7 Липня 2020 23:40
Віктор Сапожніков хороший мер і був би кращим головою Волинської облдержадміністрації, бо ця людина нормальний господар і патріот свого краю, а не баламут, який тільки язиком вміє працювати.А якщо зарплата більша офіційно, зате в рази менше краде, бо людину видно по обличчю і очам. А за зарплати треба писати Коболева, і ім подібним.
Надія до Юрій Показати IP 8 Липня 2020 09:12
Ага, тому в Н-В такий порядош, що просто пі*&^%ц.
Іван Показати IP 8 Липня 2020 08:07
А чому б не мати таку зарплату? За рахунок наших з вами податків? Сам собі призначає. Це ж не "кровно" зароблені в шахті з калом чи на украдці асфальту з лопатою 60Х80 на тридцятиградусній спекотняві. А ще напишіть, скільки отримує Пустовіт. Впевнений, що не менше.
володимир Показати IP 8 Липня 2020 08:10
д*білізм
Анонім Показати IP 8 Липня 2020 08:46
Ха-ха -ха чим менше містечко, тим більша зарплата у мера. ну де ж може вистачити грошей на лікарню і школу, коли майже всі податки з міста йдуть на зарплату мера і чиновників міста. Зазаначу, що тих міських чиновників не п"ять і не десять
Павлик Морозов до Юр Показати IP 8 Липня 2020 09:21
Перший срак...з вже своїм коментарем відзначився.
Народна прокуратура Показати IP 8 Липня 2020 11:16
Зарплата, звичайно не мала. Тут пишуть, скільки на таку зарплату треба працювати медсестрі, вчителю. Так медсестра і вчитель не відповідають за все місто і не вирішують проблеми усіх його мешканців! Коли врешті подібні коментатори почнуть співставляти обсяг виконуваної роботи і рівень оплати праці! наскільки пригадую, в Луцьку, коли кілька років тому Юлія Вусенко була навіть не міським головою, а лише секретарем Луцької міськради, вона на місяць отримувала 35 000 грн., то щось не дуже це хвилювало мешканців міста.
Анонім до Народна прокуратура Показати IP 8 Липня 2020 13:12
ти, прокурор. Київ - набагато більше місто. Відповідно набагато більше роботи, відповідно і набагато більше податків там сплачують і відповідно більшу зарплату собі може дозволити мер. Адже з мільярда податків , які отримує бюджет Києва- з0 чи 40 тис зарплати Кличку- це копійки. А із мільйона гривен, які в найкращому випадку отримує бюдет Нововолинська - 55 тисяч - це громадна сума. Не віриш - порахуй відсотки. Скільки відсотків від бюджету міста отримує Кличко і скільки відсотків від бюджету міста отримує Сапожніков. А що в Нововолинську благоустрій крутіший чи медицина чи освіта?
Народна прокуратура Показати IP 8 Липня 2020 18:33
До Аноніма. Мене зачепило не співвідношення зарплат мера Києва і Нововолинська, а тупі коменти про те, що мер міста має отримувати менше, ніж той, хто укладає асфальт, чи шахтар. Де у світі це так? Тому й рівень життя в країні маємо такий, адже рахуємо, що професор, лікар, суддя нічого не роблять, а головними професіями є землекоп, тракторист чи майстер манікюру. Для того, щоб не "махати на жарі лопатою" люди вкладають в свій розвиток сили, час і кошти, здобуваючи освіту і набуваючи практичних навиків. Це загальносвітова практика. Не маєш задатків до розумової праці - виконуєш працю фізичну.
Наталка Показати IP 8 Липня 2020 19:50
на загальнодержавному рівні необхідно встановлювати розумне співвіддношення між посадами та межу зарплати разом зі всіма доплатами, інакше суб'єкти господарювання, сплачуючи податки просто не зможуть задовільнити все зростаючі апетити державних службовців
007 Показати IP 8 Липня 2020 20:41
Нічого доброго для міста сапожніков не зробив ! А колись це було молоде зелене від дерев та квітів місто в якому були працюючі (діючі) фабрики , заводи , шахти . Люди ходили на роботу добре заробляли , полякі приїзджали до нововолинська по закупи , а не навпаки . А де зараз заводи , фабрики , шахти ітд ??? Залишилися тільки кроноспан і курчак смердючі , Наркоманія ,алкоголізм і контрабандисти , та розгул криміналу і сліпа поліція що прикриває усе це .Так питання до Сапожнікова що доброго ви зробили для міста за стільки багато років , окрім того що скупили під підставних людей пів міста , звичайно були і добрі справи але ..... Це не господар бо господар дбае про свое місто . Нічого особистого це гірка правда .
Лучанка Показати IP 8 Липня 2020 23:09
Потрібно встановити фіксовану зарплатню для держслужбовців та управлінців на законодавчому рівні, щоб не було так, що ціле місто, державне підприємство чи держава працювала на одну, чи декілька бедонних кишень, щоб не працювала Україна на Межигір'я і не обезкровлювали її подібні "кривосисі".
Народна прокуратура Показати IP 9 Липня 2020 12:06
До встановлення заробітних плат мерам міст держава не має абсолютно ніякого відношення, це не державні чиновники. Дане питання в сфері компетенції місцевої громади, яка може діяти через обраних нею ж депутатів або безпосередньо, беручи участь у політичних акціях чи роботі громадських організацій (т.зв активісти). Це питання до кожного мешканця міста чи села і його особиста відповідальність за результати виборів. особливо в умовах децентралізації, яка набуває обертів в Україні. Питайте з себе,а то дуже зручно перекладати відповідальність на когось іншого - державу, погоду і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus