USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Міноборони Британії злило дані понад 250 перекладачів, які залишилися в Афганістані

22 Вересня 2021 12:57
У Великій Британії допустили витік даних понад 250 афганських перекладачів, які співпрацювали з британською армією. Ці люди тепер перебувають під загрозою, адже досі залишаються в Афганістані.

Про це інформує 24 канал з посиланням на ВВС.

Контактні дані з електронними адресами та фото опинилися в поштовій розсилці. В офіційній заяві Міністерство оборони Великої Британії вибачилося за інцидент.

У Мінобороні стверджують, що сталося це ненавмисно. У понад 250 перекладачів, які прагнуть залишити Афганістан, в листі попросили вказати дані перебування, фото і контакти.

Електронний лист було надіслано командою, яка відповідає за афганську політику переміщення та допомоги (Arap). Команда сказала перекладачам, що робить усе можливе, щоб допомогти їх евакуювати. Проте дані усіх людей були скопійовані у загальний лист і перекинуті усім адресантам.

Згодом Міноборони надіслало ще один електронний лист із заголовком «Терміново – контакт з Arap у справі» з проханням до одержувачів видалити попередній лист. Втім, дані уже могли бачити та перехопити.

«Ця помилка може коштувати життя перекладачам, особливо тим, хто все ще перебуває в Афганістані», – сказали джерела ЗМІ.

У Мінобороні рекомендували перекладачам змінити свої адреси електронної пошти. До того ж, їм порадили задля безпеки залишити своє місце перебування.

Міністр оборони Джон Хілі заявив, що порушення даних «поставило життя під загрозу», і закликав уряд негайно активізувати зусилля, щоб евакуювати перекладачів до Великої Британії.

Як повідомляли раніше, таліби ліквідували Міністерство у справах жінок в Афганістані. Замість нього хочуть створити відомство з пропаганди чесноти та уникнення пороків.

До того ж дівчатам в Афганістані заборонили повертатися до навчання у середній школі, а викладачкам – до роботи у навчальних закладах. Відвідувати уроки можуть лише хлопчики, а викладати – вчителі-чоловіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Єрмак Лондонський Показати IP 22 Вересня 2021 13:15
Ніколи раніше і знову?!
ще не зовсім свідоми Показати IP 22 Вересня 2021 13:55
Піндоси втікли з афгану ще позорніше, ніж совок
Сов ок до ще не зовсім свідоми Показати IP 22 Вересня 2021 15:17
Зато всяких наємів навезли. Розумніших за аборигенів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus