USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мокрий сніг, дощ і ожеледиця: волинян попереджають про погіршення погоди

10 Грудня 2022 12:50
У найближчі вихідні у Волинській області прогнозують погіршення погодних умов: мокрий сніг, дощ і ожеледицю.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла черговий синоптик Волинського обласного центру з гідрометеорології Світлана Дриганюк.

«У зв’язку з виходом циклону з Балкан очікуємо на незначне погіршення погодних умов. У вихідні дні будемо спостерігати опади, у суботу (10 грудня) вночі – навіть значні опади. Це мокрий сніг та дощ. Удень – помірні опади (дощ і мокрий сніг). У неділю (11 грудня) також будуть помірні опади: і дощ, і мокрий сніг.

Звичайно, з опадами будуть пов’язані такі зимові явища, як-от налипання мокрого снігу. Будемо спостерігати ожеледь. На дорогах буде ожеледиця. На тротуарах також буде слизько.

Вітер переважатиме північного та північно-східного напрямків, тобто буде досить прохолодний (7-12 метрів за секунду). У неділю вдень в окремих населених пунктах області можливі пориви вітру 15-20 метрів за секунду.

Щодо температурних показників, то очікуємо відносно теплої погоди. Вночі температура триматиметься близько нуля, а вдень сягатиме 1-4° тепла», – прокоментувала вона.

Також через прогнозовану ожеледицю на дорогах і значні опади мокрого снігу та дощу синоптики попереджають про перший (жовтий) рівень небезпечності.

Із понеділка-вівторка (12-13 грудня) волинянам варто очікувати зниження температурних показників. У ці дні прогнозують часом сніг і мокрий сніг. Вітер переважатиме західного та південно-західного напрямків (5-12 метрів за секунду). У понеділок температура становитиме від 0-5° морозу вночі до 3° тепла вдень. У неділю – від 2-7° морозу вночі до 0-5° морозу вдень.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus